Valitse sivu

Reilut kuusi viikkoa sitten laitoimme Miessakeissa käytännössä täysstopin kaikelle kasvokkaiselle toiminnalle. Yksilö- ja paritapaamiset ohjeistettiin hoitamaan videovälitteisesti tai puhelimitse. Ryhmät tuli lopettaa, pistää tauolle tai mahdollisuuksien mukaan toteuttaa loppuun etäyhteyksin ja kaikki kevään suunnitellut koulutukset tuli perua tai siirtää syksyyn. Kaiken kukkuraksi siirryimme tekemään työt kotikonttoreista käsin.

Emme tulleet yllätetyksi aivan housut kintuissa digipalvelujen pystyttämisen suhteen. Yksi kuluvan strategiakautemme päätavoitteista on, että vuoden 2021 loppuun mennessä kaikista toimintamuodoistamme on tarjolla tukea kattavasti myös verkkovälitteisesti, ja olimmekin tavoitteen suhteen jo hyvässä vauhdissa: verkkokursseja, keskustelufoorumeja ja chatteja oli julkaistu ja uusia oli tulossa, osassa toimintayksiköissä videovälitteisiä asiakastapaamisia tehtiin jo täyttä häkää ja lopuissakin niitä jo huolellisesti pilotoitiin. Samoin toki myös talon sisäisiä kokouksia ja muita kokoontumisia järjestettiin jo sujuvasti etänä toimipisteiden, henkilöstön ja vapaaehtoisten ollessa pitkin Suomea. Meillä oli siis verrattain hyvät valmiudet vastata karanteeniajan haasteisiin – ehkä digiloikan sijaan pitikin ottaa digiaskelia tiukempaan tahtiin.

Nyt, kuusi viikkoa myöhemmin, on huikeata huomata, kuinka hienosti olemme saaneet toimintamme ja palvelumme sujumaan etäyhteyksin sekä asiakkaiden kanssa että henkilöstön kesken, vapaaehtoisista puhumattakaan! Jopa iso osa kevään ryhmistä pystyttiin viemään loppuun verkkovälitteisesti. Ja mikä mieluisinta, palaute on ollut vähintäänkin rohkaisevaa niin asiakkailta, vapaaehtoisilta kuin työntekijöiltäkin. Miessakkityölle on selkeästi kysyntää ja sitä voi tehdä tuloksellisesti myös diginä!

Syksyä suunnittelemme normaalin päiväjärjestyksen mukaan. Asiakastapaamiset, ryhmät, koulutukset ja muut tapahtumat on määrä järjestää tuttuun tapaan, pitkälti kasvokkain, mutta edelleen enenevässä määrin myös verkkovälitteisesti, valtakunnallisesti. Jos taas karanteeniajat jatkuvat syksyllä, olemme valmiina ja viemme toimintomme ja palvelumme entistä eheämmin verkkoon ja muuten etäsaataville.

Antti Alén
hallinto- ja viestintäpäällikkö
Miessakit ry

Miessakit tarjoaa tukea etäyhteyksien kautta

Asiakastapaamiset videovälitteisesti tai puhelimitse

Chat-palvelumme Tukinetissä

Keskusteluryhmät Tukinetissä

Verkkokurssit Hyväkysymys.fi -alustalla

Päivystävät luurit

  • MIESluuri numerossa 044 751 1310 päivystää huhti-toukokuun ajan tiistaisin ja torstaisin klo 18-22
  • ISÄluuri numerossa 044 751 1332 on avoinna arkisin klo 9-16