Valitse sivu

Masi-opas

Masi-oppaan kansikuva

Henri Hyttinen
Ilmo Saneri

Opas isille pikkulapsivaiheeseen ajoittuvaan masennusoireiluun.

MASI-opas käsittelee isien pikkulapsivaiheeseen ajoittuvia masennusoireita. Oppaassa ääneen pääsee tavalliset isät, aiheen parhaat asiantuntijat Suomessa sekä Miessakit ry:n työntekijät, jotka ovat kehittäneet isille monialaisia psykososiaalisia tukimuotoja MASI-hankkeessa.

Vihkonen sisältää tietoa, joka helpottaa isäksi tulemiseen liittyvien muutosten kohtaamisessa, sekä näkökulmia keskusteluun isyydestä, masennusoireista, vanhemmuudesta ja parisuhteesta lasten ollessa pieniä. Oppaan avulla masennustyyppiseen oireiluun on helpompi löytää tilanteisiin sopivia sanoja sekä ratkaisumalleja. Masennustyyppinen oireilu on osa normaalia elämää ja sen varhainen tunnistaminen helpottaa suunnan muuttamista. Opas on suunnattu avuksi isyyden alkumetreillä miehille itselleen, heidän läheisille sekä isien kanssa työtä tekeville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Oppaan perusperiaatteet ovat isyyttä ja hyvinvointia vahvistavia. Tekstissä käydään läpi miten isät hyötyvät heille räätälöidyistä palveluita ja miten isyyttä on hyödyllistä käsitellä sukupolvien jatkumoon peilaten. Työskentelyn painopiste on ennaltaehkäisevien näkökulmien esille tuomisessa. Tavoitteena on, että isät havahtuisivat varhaisessa vaiheessa puhumaan tilanteestaan.

Opas on Miessakit ry:n valtakunnallisen MASI-hankkeen julkaisu. MASIn kohderyhmänä ovat työikäiset isät, joiden elämään masennusoireet kuuluvat joko oman tai lasten äidin kokemuksen kautta. MASI:n tukityö koostuu yksilö- ja ryhmämuotoisista tapaamisista kasvotusten ja verkonvälityksellä sekä vapaaehtoiset ja ammattilaiset yhdistävistä verkkopalveluista.

Lataa luettavaksi pdf-versiona tästä linkistä.

Tilaa painettu versio alla olevasta linkistä.