Valitse sivu

Väkivalta – tunteita, toimintaa ja vastatunteita

Pekka Jolkkonen
Panu Varjonen

Kirjanen sisältää kaksi artikkelia:

  • Tuhota vai tuntea – perheväkivalta väkivallan tekijän hoitoprosessin näkökulmasta (Pekka Jolkkonen)
  • Väkivaltatyö ja vastatunteet (Panu Varjonen)

Miessakit ry on vuodesta 1997 kehittänyt Lyömätön Linja –nimistä työmuotoa tarkoituksenaan löytää sopiva toimintamalli väkivaltaisesta käyttäytymisestään eroon haluavien miesten tukemiseen.

Väkivalta – tunteita, toimintaa ja vastatunteita –kirjanen koostuu kahdesta kirjoituksesta, jotka käsittelevät väkivallan ilmiötä ammatillisena haasteena. Ensimmäisessä kirjoituksessa pohditaan väkivaltaisuuden kanssa työskentelyä elämyksellisenä prosessina, jossa työntekijän ja asiakkaan yhteinen työskentely voi johtaa asiakkaan elämässä lisääntyvään itseymmärrykseen. Toisessa kirjoituksessa kuvataan kaksi erilaista orientaatiota, joilla väkivaltaa ehkäistään: Tulevatko mahdollisuudet ihmisen ulkopuolelta, ulkoisen puuttumisen ja kontrollin keinoin? Vai onko hänelle mahdollista päästä eroon väkivallasta omasta halusta ja omalla työllä?

Miessakit ry on kansalais- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee miesten henkistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua. Järjestö täydentää miehille tarjolla olevia kriisipalveluja ja edistää väkivallatonta perhe-elämää. ’Väkivalta – tunteita, toimintaa ja vastatunteita’ –kirjanen kuuluu Miessakit ry:n julkaisuja –sarjaan (nro 2002:2).

Otteita kirja-arvostelusta

Tilaa kirja alla olevasta linkistä!