Valitse sivu

MASI

Apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä.

MASI ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointiaan perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua.

MASI on suunnattu niille isille, jotka kokevat toimintakykynsä ja jaksamisensa olevan kovilla. Työskentelyn tavoitteena on jäsentää omaa tilannetta ja antaa keinoja oman elämänhallinnan ylläpitämiseen sekä isyyden haasteisiin asiakkaan omista lähtökohdista.

Asiakkaaksi hakeutuva mies voi kokea avuntarvetta joko omaan tai omaisen tilanteeseen. Masennusoireiden tunnistaminen itsessään ja niistä puhuminen voi olla hankalaa, masennusdiagnoosia ei edellytetä olevan. Asiakkaan oma kokemus hyvinvoinnistaan riittää, vaikka toimintakyky arjessa ei olisikaan madaltunut. MASIn kautta voidaan myös auttaa avun hakemisessa paikkakunnan muista palveluista.

Masin asiakkaana voivat olla biologiset-, kasvatti- ja adoptioisät mukaan lukien uusperheiden isät.

Palvelu on maksuton ja saatavilla suomeksi sekä englanniksi.

Lataa MASI-esite tästä (PDF)

Puhelin- ja sähköpostineuvonta

Puhelin- ja sähköpostineuvonta on miehille suunnattu valtakunnallinen palvelu, jonka kautta on mahdollisuus saada apua ja tietoa masennuksesta, sen oireista ja itsehoitomenetelmistä. Puhelinaika on maanantaista torstaihin klo 9-12. Soita numeroon 044 751 1346.

Yksilötapaamiset

Yksilötapaamisissa miehen on mahdollista käydä läpi omaan tai perheen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Yksilötapaamisia toteutetaan Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä joko puhelimitse, verkkosivujen yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin kautta. Tapaamiset on mahdollista järjestää myös etänä Teamsin kautta.
Lisätietoja tapaamisista.

MASI | 044 751 1346 | masi@miessakit.fi
TAMPERE | Henri Hyttinen | 044 765 8007
LAHTI ja HELSINKI | Tatu-Pekka Rantanen | 044 721 0451
Yhteydenottolomake

Ohjatut vertaisryhmät

Ammatillisesti ohjatut vertaisryhmät antavat mahdollisuuden oman tilanteen käsittelyyn ja oman ymmärryksen lisääntymiseen. Ryhmät kokoontuvat Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Vertaisryhmiin hakeudutaan olemalla yhteydessä toiminnan työntekijöihin. Lisätietoja vertaisryhmistä.

Verkkoauttaminen

MASI-keskustelupalsta

Tukinet.net -verkkopalveluun avattu isien keskustelupalsta mahdollistaa miesten keskinäisen ajatusten vaihdon, sisältää isien omia kirjoituksia, työntekijöiden kommentteja sekä hyödyllistä tietoa isyydestä ja masennusoireista.

Siirry Tukinetin keskustelupalstalle tästä!

MASI-verkkokurssi

Verkkokurssi Hyväkysymys.fi -verkkopalvelussa sisältää teksti- ja videomuodossa hyödyllistä tietoa isyydestä, masennusoireista ja puheeksi ottamisesta sekä itsenäisiä pohdintatehtäviä.

Siirry verkkokurssiin tästä!

MASI-chat

Masi-chatissa voit keskustella toisen isän kanssa tilanteestasi luottamuksellisesti ja anonyymisti. Vastaajana toimii Miessakit ry:n Masi-hankkeen kouluttamat vapaaehtoiset. Vapaaehtoisten kanssa käyty keskustelu antaa uusia näkökulmia ja kokemuksen siitä että et ole yksin.

MASI-chat päivystää kevätkaudella keskiviikkoisin 17.1.2024 alkaen klo 20.00-22.00.

Chat löytyy Tukinetistä tästä!

MASI-opas

MASI-opas käsittelee isien pikkulapsivaiheeseen ajoittuvia masennusoireita. Julkaisu sisältää tietoa, joka helpottaa isäksi tulemiseen liittyvien muutosten kohtaamisessa, sekä näkökulmia keskusteluun isyydestä, masennusoireista, vanhemmuudesta ja parisuhteesta lasten ollessa pieniä. Opas on suunnattu avuksi isyyden alkumetreillä miehille itselleen, heidän läheisille sekä isien kanssa työtä tekeville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Lisätietoja MASI-oppaasta.

Tiedonkeruu ja jakaminen

MASI lisää tietoisuutta miehille tyypillisistä masennusoireista sekä avun ja tuen eri muodoista ja vaikutuksista. Meitä voi pyytää myös kertomaan mieserityisestä lähestymistavasta isille kohdistetussa tukityössä.

Ajankohtaista

Löydät kaikki MASI-artikkelit tästä.

Yhteystiedot

MASI | 044 751 1346 | masi@miessakit.fi
TAMPERE | Henri Hyttinen | 044 765 8007 | henri.hyttinen(a)miessakit.fi
LAHTI ja HELSINKI | 044 751 1346 | masi@miessakit.fi
Yhteydenottolomake | MASI-esite