Valitse sivu

Isän näköinen -hanke (2018 – 2020)

Kesällä 2020 päättyneen Isän näköinen  -hankkeen tavoitteena oli vahvistaa miesten asemaa yhteiskunnassa tasavertaisena kasvattajana ja vanhempana. Projektin kohderyhmänä olivat erityisesti eri tavoin haastavassa elämäntilanteessa olevat isät sekä heitä kohtaavat toimijat.

Hanke pilotoi vertaisuuteen pohjautuvaa isäryhmätoimintaa ja kokosi alueellisia isätyön verkostoja eri paikkakunnilla. Lisäksi järjestettiin koulutustilaisuuksia isien kohtaamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Isän näköinen toteutettiin Miessakit ry:n ja Setlementtiliitto ry:n yhteishankkeena vuosina 2018-2020. Valtakunnallista hanketta rahoitti Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Hankkeen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/isannakoinen/

Hankkeen tuotokset

Isätyökirja tuo asiantuntevaa näkökulmaa isyyteen ja isätyöhön. Teos kokoaa yhteen hankkeen aikana tuotettua ja käytettyä materiaalia. Kokemuksia on ammennettu isäryhmistä, verkostoista, isien haastatteluista ja koulutustilaisuuksista. Julkaisu on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille, sekä kaikille muillekin isyydestä kiinnostuneille.

Isätyökirjan voi tilata painettuna ja ladata ilmaiseksi pdf:nä Miessakkien Kauppa-sivuilta.

Isätyön huoneentaulu muistuttaa isiä ja perheitä kohtaavia ammattilaisia huomioimaan isät ja heidän hyvinvointinsa. Huoneentaulu on vanhemmuuden ja isätyön asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kehitetty viesti ammattilaisilta ammattilaisille. Julkaisu rohkaisee osallistuvaan ja omannäköiseen isänä olemiseen ja sen tukemiseen.

Isätyön huoneentaulun voi ladata pdf:nä ja tulostettavaksi tästä linkistä.

Lisätiedot Miessakit ry

miessakit(at)miessakit.fi
09 612 6620