Valitse sivu

Hain työpaikkaa Miessakeilta Paikka auki -ohjelman kautta. Pääsin haastatteluun. En tiennyt mihin olin tulossa ja kauhukuvia syntyi päässäni, että minkälaista Miessakeilla olisi. Mielessäni paikka, jossa on pelkkiä miehiä töissä, tuntui siltä, että ilmapiiri olisi kireä ja kilpailuhenkinen. Täytyy muistaa, että en ottanut kunnolla selvää, mitä kaikkea Miessakit tekevät. Nämä ajatukset katosivat haastattelun jälkeen. Aluksi jännitin haastattelua, mutta nopeasti pystyin puhumaan omana itsenäni ja avoimesti. Haastattelu meni hyvin ja tultiin Antin kanssa juttuun. Muistan ajatelleeni, että toimisto oli täydellisen kokoinen. Ei liian pieni, mutta ei liian iso, jossa ihmiset eivät törmäisi toisiinsa ollenkaan. Sain työpaikan ja olin tästä iloinen. Olin ensimmäistä kertaa sitoutumassa vuoden mittaiseen työsuhteeseen. Olin toiminut toimistosihteerin hommissa aiemmin KAVI:ssa ja kerännyt sieltä kokemusta vastaavanlaisesta työstä. Tietenkin järjestöt toimivat ihan eri kentällä, joten se oli uutta.

Aloitin 1.3. syntymäpäivänäni. Tutustuin ensimmäisenä Timoon, joka aloitti samaan aikaan uutena järjestösihteerinä. Timon kanssa tultiin juttuun heti ja on tehty tiiviisti töitä vuoden aikana. Olen kiitollinen siitä tuesta ja avusta, jonka olen Timolta saanut etenkin niinä hetkinä, kun joku asia on stressannut ja Timo rauhallisesti järkeillyt ratkaisuja kanssani. Kiitos Timolle myös kärsivällisyydestä kuunnella pitkiä saarnaamisiani Real Madridista ja jalkapallosta.

Takaisin ensimmäiseen päivään. Toimistolla odotin, että menisi jonkin aikaa, että tutustuisi porukkaan kunnolla, mutta yllätyin siitä, kuinka heti porukka otti omakseen. Oli aidosti kiinnostunut tutustumaan eikä kohdellut ns. ”uutena kaverina”, jonka porukkaan ottaminen tapahtuisi ajan kanssa. Tästäkin on kokemusta. Olin tästä iloinen ja tuli tosi kiva fiilis. Samana päivänä oltiin Teams-kokouksessa, jossa Timon kanssa tutustuttiin melkein kaikkiin työkavereihin. Kerrottiin siinä itsestämme ja kiinnostuksen kohteista. Jalkapallo nousi monella samaksi kiinnostukseksi. Etenkin Real Madrid Mikon kanssa. Sain siinä myös heti ensimmäisenä päivänä syntymäpäivä laulunkin. Muistan kertoneeni äidilleni ensimmäisen päivän jälkeen, kuinka ihmeissäni olin siitä, miten nopeasti ja luonnollisesti pääsi tiimiin mukaan. Se helpotti työntekoa. Pystyi kysymään apua tarvittaessa yhtään sitä häpeilemättä. Christer oli tässä isosti apuna ensimmäisen kuukauden aikana.

Ensimmäisten viikkojen aikana saimme Timon kanssa kuulla Tomilta, toiminnanjohtajaltamme Miessakkien historiasta ja mitä kaikkea Miessakit oikein tekevät. Joonakselta, kuinka tärkeä on pystyä raportoimaan onnistumisista ja toimintamuotojen merkityksistä. Sitten istuimme eri työntekijöiden kanssa kuuntelemaan, mistä heidän toimintansa koostuu ja siitä miten apuna toimitaan. Nämä kaikki avasivat todella paljon käsitystä Miessakeista. Työssäni olen vastannut lukuisiin sähköposteihin ja puheluihin. Se, että tietää mitä järjestö tekee ja mitkä sen arvot ovat auttoivat minua vastaamaan avuntarpeeseen ja erilaisiin kysymyksiin puheluissa. Yleisesti koen olevani etuoikeutettu, että olen saanut olla osaksi mukana avunannossa asiakkaille ja työntekijöille. Se kiitoksen ja arvostuksen määrä, jota olen saanut, on ihmeellistä. Olen siitä todella otettu ja kiitollinen. Se lisää paljon motivaatiota ja halua tehdä työni kunnolla.

Työn keskellä pitää myös mainita työyhteisöiltapäivät. Padelia pelailtiin, olympialaisia vietettiin, hyvää ruokaa syötiin, käytiin leffassa ja nautittiin toistemme seurasta. Tällaiset päivät ovat tosi tärkeitä ja luo entistä enemmän yhteisöllisyyden tunnetta ja halua antaa oman panoksen yhteisen asian eteen. Kiitos näistä hetkistä.

On vaikea tiivistää, mitä kaikkea olen saanut, kokenut ja tehnyt. Olen kasvanut henkisesti paljon vuoden aikana ja saanut ”ilmaista” kokemusta alasta, ihmisistä, ihmisten auttamisesta, yhteisöllisyydestä ja ylipäänsä tietoa, jota minulla ei ollut aiemmin. Koen olevani aina olleeni empaattinen ja hyvä kuuntelemaan ja nämä ominaisuudet ovat saaneet kasvua vuoden aikana. Kiitos jokaiselle kuluneesta vuodesta ja tuttavuudesta. Tulen aina muistamaan teidät ja tämän kokemuksen. Arvostan suuresti teitä ja tekemäänne työtä.

Olisin mielelläni viihtynyt pidempään, mutta nyt on aika mennä uutta kohti elämässä. Tarkoitus on jatkaa omaa yrittämistäni vaatteiden parissa ja samalla miettiä eri opiskelumahdollisuuksia. Pidän mielessäni opit ja arvot, joita olen saanut Miessakeilta kuluneen vuoden ajalta.

Karim Marjamäki
Toimistosihteerinä 1.3.2023 – 29.2.2024
Miessakit ry