Valitse sivu

Tuskin kukaan meistä on välttynyt otsikoilta, jotka kertovat konkurssin tehneiden yritysten määrän huimasta kasvusta. Esimerkiksi heinäkuussa pantiin vireille enemmän konkursseja kuin minään aiempana 2000-luvun heinäkuuna, kertoo Tilastokeskus. Pandemian mentyä ohi yritysten vaikeuden eskaloituivat. Useissa yrityksissä puskurit on käytetty, eikä hintojen nousuun ja kysynnän laskuun pystytä vastaamaan.

Talous- ja velkaneuvontaa on saatavilla laajasti, mutta tukea jaksamisen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen arjessa on tarjolla niukasti. Moni yrittäjä kokee olevansa yksin tilanteensa kanssa. Eräs useamman konkurssin tehnyt yrittäjämies kuvasi konkurssia kuopaksi, jonne putoaa. Kuopasta on kuitenkin mahdollista nousta, vaikka tilanne tuntuisi toivottomalta. Miessakkien Konkkaronkka-toiminta antaa ylivelkaantuneelle yrittäjämiehelle tukea kuopasta ylös kipuamiseen ja toivon kipinän.

Kuten muissakin Miessakkien toimintamuodoissa, myös Konkkaronkka-toiminnan ytimessä on mieserityinen työote. Keskusteluissamme ylivelkaantuneita yrittäjämiehiä työssään kohtaavien ammattilaisten kanssa, on toistunut kokemukset siitä, että miehet hakevat apua vasta kun kaikki paukut on käytetty ja seinä tullut vastaan. Konkurssi koetaan yhä henkilökohtaisena epäonnistumisena, johon liittyy häpeää. Konkkaronkassa haluamme osaltamme purkaa tätä ajatusmallia.

Tommi Huhtaniemi
hankekoordinaattori
Konkkaronkka-hanke | Miessakit ry

Konkkaronkan ohjatulla vertaisryhmätoiminnalla ja yksilöllisellä tuella parannetaan ylivelkaantuneiden yrittäjämiesten jaksamista ja toimintakykyä arjessa. Yritystoimintasi voi olla yhä käynnissä, mutta sinulla on hankaluuksia selviytyä veloista. Tai voit olla jo konkurssin tehnyt yrittäjämies, jonka yritystoiminta on päättynyt. Tai jotain siltä väliltä – yritysmuodosta riippumatta. Tärkeintä on halu keskustella ja kuunnella.

Ryhmät käynnistyvät Helsingissä ja Tampereella lokakuussa. Lisätietoa Konkkaronkasta sekä ilmoittautumisohjeet: https://www.miessakit.fi/konkkaronkka