Valitse sivu

Miessakit Ry Helsingin Saunasakki oli pienen ongelman edessä kevätkauden 2023 toista paikkaa hakiessaan. Eräs aikaisemmista saunoistamme, jossa olimme käyneet parikin kertaa, oli nyt hinnoiteltu täysin käsittämättömästi.

Ryhmämme itse maksaessa kaikki kustannuksensa on lähes 300 € tilavuokra lähes tavoittamaton tilasta, jonka ainoa ilo on historiallinen arvokkuus. Jouduimme siis hiukan kiireellä etsimään uutta paikkaa. Sellaiseksi löytyi Urheiluhallit Oy:n pitämä Mäkelänrinteen uintikeskuksen tilaussauna, joka osoittautui kaikin puolin mainioksi paikaksi.

Ensimmäiset positiiviset kokemukset olivat paikan yhdyshenkilön kanssa. Mikan vastaus sähköpostiin tuli nopeasti ja sisälsi tarvittavaa lisätietoa. Puhelinkeskustelussa kaikki saatiin kerralla sovittua. Yhteisymmärryksessä saimme järjestettyä tilat, aikataulun ja hinnankin.
Uintikeskuksen kahvilan, hauskasti nimetyn Oy Uppopullan yrittäjä jatkoi miellyttävän yhteistyön sarjaa. Lounaskiireiden keskellä saimme sovittua ryhmämme jäsenille hyvin tarpeelliset makkarat perunasalaatilla, yksi erikoisruokavalio mukaan luettuna.

Saapuessamme tiistaina 24.1. klo 17.30 aikoihin paikalle alakerran asiakaspalvelu antoi avaimet, neuvoi tien tilaussaunaan ja hoiti maksun. Tilavuokra jäi juuri ennalta määrittelemämme kipurajan alle. Lisäksi muutama uintihalukas sai edullisemmin lätkän portista läpipääsyyn. Kaikki tämä hoidettiin iloisella positiivisella mielellä, ja silmää miellyttäen.

Kolmannen kerroksen tilaussaunan kokoustilassa mahtui vajaan kymmenen miehen joukkomme hyvin syömään ja keskustelemaan. Aiheista taisi nousta eniten esille armeijan kertausharjoitukset. Syynä siihen oli edelleen ajankohtainen, naapurimaamme aloittama brutaali hyökkäyssota, mutta myös toisen vetäjämme tuore kokemus kertausharjoituksista.

Kerroksen tiloista taisi jäädä käyttämättömäksi ainoastaan pieni seurustelutila saunan läheisyydessä. Viime vuonna uusittu löylyhuone oli juuri niin hieno kuin kuvissa näyttää. Saunomiseksperttimme pitivät löylyjä hyvinä ja ilmanvaihtoa toimivana.

Jos hakemalla hakee moittimista, niin suihkuista voisi mainita. Niistä on tehty sen verran nykyaikaisen monimutkaisia, että ainakaan tämän blogin kirjoittaja ei selvinnyt ilman henkisiä vaurioita. Kun piti saada sopivan lämmintä vettä käsisuihkuun, sain jääkylmää vettä päälleni yläsuihkusta. Silmälasittomuutta ja korkeamman tekniikan ymmärtämättömyyttä rangaistiin kevyesti.

Mäkelänrinne osoittautui niin hienoksi kokemukseksi, että käymme toistekin. Lisäksi Urheiluhallit Oy:ltä näyttää löytyvän pari muutakin sopivaa saunomiskohdetta listallemme, ainakin Pasila ja Vuosaari voivat jo varautua käyntiimme!

Timo Marsio | Saunasakki

Kuva: Juha Liukkonen