Valitse sivu

Tätä tekstiä kirjoittaessani palaan mielessäni vuoden takaiseen aikaan, jolloin en vielä tiennyt Miessakit ry:stä juuri mitään. Olin ehtinyt etsiskellä hetken töitä, kun vastaani tuli työpaikkailmoitus toimistosihteerin pestistä Miessakit ry:ssä osana Paikka Auki -ohjelmaa. Kummastakaan en ollut aiemmin kuullutkaan, mutta hetken ilmoitusta luettuani päätin: tuonne aion hakea! Ja nyt, yhtäkkiä onkin kohta vuosi siitä, kun astuin osaksi Miessakkien porukkaa.

Kuluneen vuoden aikana olen kokenut mielenkiintoisia tilanteita ja kohtaamisia sekä keittänyt ainakin 100 pannullista kahvia. Kohokohtana muistan esimerkiksi viime vuoden maaliskuussa järjestetyn Nordic Fathers on Paternity Leave -konferenssin. Tehtäviini kuului kokouksen käytännön järjestelyihin osallistuminen, mm. vieraiden nimikylttien toteuttaminen. Lisäksi vastaanotin jokaisen osallistujan, sekä tietysti pääsin seuraamaan aiheeseen liittyviä mielenkiintoisia keskusteluita ja nauttimaan hyvästä ruuasta!
 
Mielestäni Miessakeissa parhaita asioita ovat olleet työilmapiiri, joustavuus sekä ihmiset! Olen saanut työssäni sekä tukea että kiitosta. Miessakkivuoteni aikana olen tutustunut mukaviin ja persoonallisiin työkavereihin ja päässyt vaihtamaan ajatuksia yhteisistä mielenkiinnon kohteista, erityisesti musiikista.

Työyhteisöiltapäivät ovat olleet myös mukavia kokemuksia ja niihin liittyy paljon hauskoja muistoja. Työhöni liittyen suoritin myös ensiapukurssin. Olen saanut Miessakeista paljon muitakin eväitä tulevaisuuteen, kuten kattavan kokemuksen toimistotyöstä ja asiakaspalvelutyöstä puhelimen välityksellä – ja loisteputkivalojen vaihtokin sujuu kuin tanssi!

Vastaanotettuja asiakkaiden ja ammattilaisten puheluita on kertynyt työsuhteeni aikana reippaasti yli 200. Tämä asiakastyö näyttää mielestäni CV:ssäkin hyvältä, kuten tämä koko kulunut pestini muutenkin. Miessakeilla on todella hyvä maine.

Nyt kun työsuhteeni lähenee loppua, on aika suunnata kohti seuraavia suunnitelmia! Työni päättyy helmikuun lopussa, juuri sopivasti ennen kevään yhteishakuja. Aion tähdätä opiskelemaan sosionomiksi. Tähänkin valintaan Miessakit on osaltaan vaikuttanut. Ennen opiskeluja pyrin kuitenkin keskittymään oman levyni tekoon. Tähänkin olen saanut kannustusta työkavereiltani.

Fiilis on hieman haikea, mutta samalla voin ylpeydellä kantaa Miessakeista saamiani muistoja.

Touko Toivonen
Toimistosihteeri | Miessakit ry