Valitse sivu

Onko huoltolain uudistamisella saatu välineitä vaikeiden huoltoriitojen käsittelyyn?

Lapsen huollosta ja tapaamisesta annetun lain (lapsenhuoltolaki) muutokset astuvat voimaan joulukuussa 2019. Lain uudistuksella täsmennettiin huoltajien velvollisuutta suojella lasta väkivallalta, vaalia lapselle läheisiä ihmissuhteita ja myötävaikuttaa tapaamisoikeuden toteutumiseen. Vuoroasuminen kirjattiin lakiin ja lapselle voidaan vahvistaa oikeus tavata erityisen läheistä henkilöä.

Kuinka vieraannuttamiseen on puututtu, ja miten lasten etu on toteutunut valtakunnallisesti uudistuksen jälkeen? Kuinka pitkiä oikeusprosessit ovat ja onko niitä mahdollista nopeuttaa?

Tervetuloa aamukahville keskustelemaan näistä kysymyksistä­. Tilaisuus on Miessakit ry:n Helsingin toimistossa torstaina 2.2.2022 kello 9–10.30, Annankatu 16 B 28. Aamukahvitilaisuus järjestetään median edustajille, hyvinvointisektorin ammattilaisille, tutkijoille ja virkamiehille.

Tilaisuus alkaa kello 9 aamiaisella ja jatkuu Miessakkien Väkivaltaa Kokeneet Miehet -toiminnan (VKM) Tommi Sarlinin ja Jussi Pekkolan puheenvuorolla VKM-toiminnasta ja asiakkaiden kokemuksista vieraannuttamisesta sekä lasten tapaamisten toteutumisesta.

Asianajaja, varatuomari Elisa Ilmoniemi Asianajotoimisto Roihu Oy:stä kertoo huoltolain uudistuksen vaikutuksista edellä mainituissa teemoissa. Myös kokemusasiantuntija käyttää puheenvuoron.

Paikalla ovat myös Miessakkien toiminnanjohtaja Tomi Timperi, kehittämis- ja kouluttamispäällikkö Joonas Kekkonen ja hallinto- ja viestintäpäällikkö Antti Alén.

VKM tarjoaa keskusteluapua, neuvontaa ja ohjattua vertaisryhmätoimintaa väkivaltaa kadulla tai kotona kokeneille miehille kasvokkain ja verkkovälitteisesti. Apu on luottamuksellista ja maksutonta. Lisäksi kerätään tietoa miesten kokemasta väkivallasta. Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotolla.

Lisätiedot

vastaava väkivaltatyöntekijä
Tommi Sarlin
p. 044 751 1344
tommi.sarlin@miessakit.fi

väkivaltatyöntekijä
Jussi Pekkola
p. 044 751 1345
jussi.pekkola@miessakit.fi

Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 30.1. kello 12 mennessä