Valitse sivu

Etsimme uusia vapaaehtoisia auttajia täydentämään auttajaverkostoa.

Isille suunnattu MASI-chat jatkuu keskiviikkoisin Tukinetissä. MASI-chatissa sana on vapaa ja osallistujat voivat nostaa keskusteluun heitä itseään koskettavia aiheita. Aiemmin keskustelut ovat liittyneet teemoihin kuten mielenterveys ja hyvinvointi, isyys ja vanhemmuus, perhe-elämä, parisuhde. Chatissa keskustelu käydään anonyymisti ja luottamuksellisesti.

Toimiminen MASI-chatissa vie aikaa 1-2 kertaa kuukaudessa 2 tuntia kerrallaan syyskuusta joulukuuhun ja tammikuusta-kesäkuulle. MASI-chatissa päivystää aina kaksi koulutettua vapaaehtoista, jotka ovat isiä itsekin.
Miten mukaan?

Voit hakea vertaisauttajaksi, jos koet aitoa auttamisen halua ja tahdot olla mukana tukemassa pienten lasten isiä. Vertaisauttajalta edellytetään omaa kokemusta isyydestä sekä valmiutta kohdata verkkoympäristössä miesten kertomuksia perhetilanteistaan, johon liittyy mieliala- tai masennusoireilu. Aiempaa kokemusta vertaisauttamisesta tai verkkotyöskentelystä ei tarvita. Tehtäviin tarjotaan koulutus sekä jatkuva työnohjauksellinen tuki. Toivomme osallistujilta kykyä osallistua palveluun syys- tai kevätkausiksi kerrallaan. Lähetä meille vapaamuotoinen esittely itsestäsi sähköpostitse ja olemme sinuun yhteydessä. Haastattelemme kaikki yhteyttä ottaneet.

MASI-chat on osa Miessakit ry:n valtakunnallista MASI-toimintaa, joka tarjoaa apua isille pikkulapsivaiheessa ilmeneviin masennus- ja mielialaoireisiin itsellä tai puolisolla. Chatin ohella muita tukimuotoja ovat yksilö- ja ryhmämuotoiset tukipalvelut kasvotusten sekä etäyhteyksin. Asiakkaina asioineet isät ovat kokeneet saaneensa palvelusta apua omaan tilanteeseensa ja toimintakykynsä parantuneen elämän eri alueilla.

Vapaaehtoisten koulutus järjestetään lauantaina 20.8. Tampereella tai Lahdessa ja se kestää yhden päivän. Miessakit ry tarjoaa osallistujille päivän ruokailut sekä korvaa matkakulut. Auttajaverkoston koulutuksia järjestetään vuosittain 2-4 kertaa, jolloin auttajaverkosto tapaa kasvotusten ja päivitetään osaamista sekä kokoonpanoa esiin nousseiden tarpeiden mukaan.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä: masi@miessakit.fi.
Ilmoittaudu mukaan 8.8. mennessä!

Lisää tietoa
MASI Tukinetissä
MASI | Miessakit ry

Yhteystiedot
MASI | masi(at)miessakit.fi
Henri Hyttinen | 044 765 8007 | henri.hyttinen(at)miessakit.fi
Ilmo Saneri | 050 511 3361 | ilmo.saneri(at)miessakit.fi