Valitse sivu

ET-lehdessä nostettiin esiin miten vakava sairastaminen voi koetella parisuhdetta ja johtaa lopulta eroon. Avioeron riskiä kasvattavat myös muut traumaattiset kriisit, kuten onnettomuudet tai läheisen kuolema. Mukana aihetta kommentoimassa Miessakkien erotyöntekijä Kari Vilkko.

”– Suhdetta pitää parhaiten pystyssä kaksi tasavertaista, tasapainoista aikuista. Vakava sairaus voi keikauttaa asetelman niin, että toinen joutuukin kannattelemaan toista, sanoo Kari Vilkko, joka on vastaava erotyöntekijä Miessakit ry:n Erosta elossa -hankkeessa.

Lopulta parisuhde saattaa muuttua hoito- tai terapiasuhteeksi. Tässä tapauksessa miehen sairaus oli vaikea pala vaimolle, koska kumppanuus katosi.

– Jos suhde kuormittuu liikaa, se tyhjentää akun. Elämänlaatu on tärkeä asia.”

Juttu ET-lehden verkkosivuilla.

Lisätietoja Erosta Elossa -tukitoiminnasta.