Valitse sivu

Iltalehden haastattelussa Miessakkien Jussi Pekkola käy läpi miesten kokemuksia sekä väkivallan uhreina että käyttäjinä. Väkivaltaa Kokeneet Miehet -työntekijän mukaan yksi merkittävä syy monien väkivaltakokemusten taustalla on häpeäherkkyys ja tapa syyllistyä ja syytellä.

Väkivallan kierteen katkaisussa keskiöön nousee kasvuympäristön merkitys ja miesten tarpeet huomioivan tuen tarjoaminen. Kulttuuriset odotukset voivat osaltaan nostaa kynnystä avun hakemiseen ja tuen saamiseen:

”Pekkola pitää yhtenä mieserityisyyden haasteista sitä, että miehiä pidetään sukupuolensa perusteella lähtökohtaisesti väkivaltaisempina kuin naisia. Tämä voi heijastua jopa viranomaisten ja ammattilaisten asenteisiin ja eroihin siinä, miten he tunnistavat miesten ja toisaalta naisten tekemää väkivaltaa.

– Tilastojen valossa suuri osa väkivaltarikoksista tuomituista onkin miehiä, mutta sen ei pitäisi kenellekään tarkoittaa sitä, että suurin osa miehistä olisi väkivaltaisia. Pieni joukko miehistä toteuttaa suuren osan kaikesta tilastoissa näkyvästä väkivallasta.”

Lue haastattelu Iltalehden verkkosivuilta.

Lisätietoja Miessakkien väkivaltatukitoiminnoista:

Väkivaltaa Kokeneet Miehet: https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/vakivaltaa-kokeneet-miehet/

Lyömätön Linja: https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/lyomaton-linja/