Valitse sivu

Iltalehti haastatteli Miessakkien isätyöntekijää Timo Tikkaa isyyden merkityksestä lapselle. Sitoutunut ja osallistuva isyys tukee monin tavoin lapsen hyvinvointia, kehitystä sekä sujuvaa lapsiperhearkea. Haasteena esiin nousee se, että miehet voivat kuitenkin jäädä liian yksin isyyden kysymystensä kanssa.

”Vuosia isien kanssa töitä tehneenä ja satoja isiä kohdanneena Timo Tikkaa huolestuttaa isän asema sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

– Monessa paikassa on vielä äitilähtöinen lähestymistapa. Äiti on tärkeä, mutta niin on isäkin. Kun perheessä menee huonosti, äiti saa tukea neuvolasta. Äiti saa masennukseen apua neuvolapsykologilta, isä ohjataan työterveyteen. En kaipaa vanhemmuudessa tasa-arvoa, toivon tasavertaista kohtelua palveluissa.

Häntä huolestuttaa erityisesti ensimmäistä lastaan odottavien isien tilanne.

– Miehet jäävät liian yksin odotus- ja pikkulapsiaikana. Isäksi tullaan vain kerran, mutta isyyden tuki, vertaisryhmät ja sanoittaminen varhaisessa vaiheessa puuttuvat.”

Lue juttu Iltalehden nettisivuilta.

Jutussa mainittu Miessakkien ISÄluuri on puhelinpalvelu, joka tukee ja neuvoo isiä sekä konsultoi ammattilaisia isyyteen liittyvissä kysymyksissä. Puhelinpalvelun numero on 044 751 1332, avoinna arkisin klo 9-16. Lisätietoja: https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/isyyden-tueksi/