Valitse sivu

Ylen uutisissa nostettiin esiin miesten kohtaamat katuväkivallan kokemukset. Aihetta kommentoimassa myös Miessakkien Väkivaltaa Kokeneet Miehet -toiminnan työntekijä Jussi Pekkola. Miessakkien tänään julkaistu kyselyraportti tarjoaa tuoretta tietoa etenkin nuorten miesten kohtaamasta väkivallasta.

”– Vastaajien joukossa nousi esiin tietynlainen, tietyissä ympäristöissä tapahtuva väkivalta, joka on valitettavasti normalisoitunut. Siihen ei kiinnitetä huomiota, viranomaiset eivät riittävällä tavalla siihen puutu, eivätkä miehet saa tilanteeseen apua, kertoo Miessakkien väkivaltatyöntekijä Jussi Pekkola.

Tällainen iltaisin tai öisin, anniskeluravintoloiden tai juna-asemien läheisyydessä tapahtuva väkivalta liitetään ikään kuin osaksi poikana ja miehenä oloa, vastaajat kokivat.

– Jos väkivalta kohdistuu tavan tallaajaan eikä aiheuta hänelle vakavia fyysisiä vahinkoja, se koetaan jollain tavalla tavalliseksi.”

Ylen uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-11771346

Lisätietoja Miessakkien Normaalia väkivaltaa -raportista.