Valitse sivu

Kolmen vuoden kauteni Miessakit ry:n hallituksen puheenjohtajana on päättymässä. Haluan kiittää yhdistyksen luottamushenkilöitä ja työntekijöitä hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa työllenne mitä parhainta menestystä myös jatkossa.

Kun minua pyydettiin kolme vuotta sitten yhdistyksen toimintaan, olin yllättynyt. Tiesin kyllä yhdistyksen nimen ja tunsin joitakin sen työmuotoja, mutta hyppy kylmiltään hallituksen puheenjohtajaksi hiukan arvelutti.

Aika pian epäily muuttui kuitenkin innostukseksi. Nyt oli mahdollisuus antaa tärkeään työhön kaikki se osaaminen ja kokemus, mitä reppuun oli matkan varrella kertynyt.

Lopullisesti minut vakuutti keskustelu toiminnanjohtaja Tomi Timperin kanssa. Hän teki selkoa yhdistyksen projekteista ja taloudesta. Tulin vakuuttuneeksi, että ainoa ehtoni täyttyi. Yhdistyksen paperit olivat hyvässä järjestyksessä ja sen taloutta hoidettiin vastuullisesti.

Miessakit ry on arvostettu toimija alallaan, erityisesti miehiä koskevien ongelmien asiantuntijana. Paras esimerkki tästä arvostuksesta on se varsin mittava taloudellinen tuki, jonka yhteiskunta ohjaa yhdistyksen toimintaan Stea-avustuksina.

Päättyvän vuoden aikana Miessakit kohtasi samat haasteet kuin monet muutkin Veikkauksen tuotoista riippuvat toimijat. Yhteiskunnallinen keskustelu pelihaitoista pakotti Veikkauksen rajoittamaan peliautomaattien määrää. Se oli tarkoitus tehdä rauhallisemmalla aikataululla, mutta kevään koronaepidemia pakotti sulkemaan automaatit kuukausien ajaksi.

Aloitimme yhdistyksen hallituksessa jo ennen koronakriisiä keskustelun siitä, miten meidän olisi reagoitava tiukkenevan rahoituksen näkymiin. Päädyimme johtopäätökseen, joka pätee edelleen. Yhdistyksen on tehtävä työnsä niin hyvin, että se pärjää myös valtion budjetin supistuvien momenttien oloissa.

Uskon vahvasti, että Miessakit pärjää jatkossakin. Se pärjää yksinkertaisesti siksi, että sitä tarvitaan. Kukaan muu tässä maassa yhtä hyvin perillä miehiä koskevista ongelmista ja sitoutunut etsimään niihin ratkaisuja.

Jos minä edustin hallituksen puheenjohtajana varttuneen miehen kokemusta, seuraajani kansanedustaja Petri Honkonen edustaa nuoremman sukupolven energiaa. Uskon, että tällainen vaihtelu paitsi virkistää on myös välttämätöntä, jotta yhdistyksen toiminta voi edelleen kehittyä.

Lopuksi haluan vielä kiittää erityisesti toiminnanjohtaja Tomi Timperiä kolmen vuoden yhteistyöstä. Hallituksen oli helppo tehdä päätöksiä, koska ne olivat hyvin valmisteltuja. Aikaa ja energiaa ei tarvinnut tuhlata tulipalojen sammutteluun.

Timo Laaninen
Miessakit ry:n hallituksen puheenjohtaja 2017-2020

Kirjoitus on julkaistu myös URHO-lehden nrossa 4/2020.