Valitse sivu

Miessakit ry on julkaissut oppaan, joka käsittelee miesten vapaaehtoistoimintaa. Vertaismiehen käsikirja on opas siihen, miten miesten vapaaehtoisuuteen perustuvaa vertaistoimintaa onnistuneesti voidaan järjestää. Kirjassa ääneen pääsevät niin työntekijät kuin Toiminnan Miehet -hankkeessa mukana olleet vertaismiehetkin.

Käsikirja on suunnattu sekä toiminnasta kiinnostuneille että sosiaalialan ammattilaisille. Teos antaa työkaluja miehiä kiinnostavan vertaistoiminnan käynnistämiseen ja pyörittämiseen. Tavoitteena on myös antaa perustietopaketti vertaismiehenä toimimiseen sekä tuoda esille miesten vapaaehtoistoiminnassa tärkeäksi havaitut toimintatavat. Käsikirjan kehittäminen aloitettiin Toiminnan Miesten vertaistoiminnasta keräämän kokemusaineiston koostamisella.

Opas on osa Toiminnan Miehet -hanketta, joka luo hyvinvointia ja osallisuutta miehille vertaisuuden avulla. Vapaaehtoiset vertaismiehet toimivat hankkeessa tuen antajina ja ryhmänohjaajina. Vertaistoiminnassa nousevat esiin yhdessä tekeminen, huumorin sävyttämä sosiaalinen vuorovaikutus, kokemusten vaihtaminen ja yhdenvertaisuus.

Opas on tilattavissa Miessakkien Kauppa-sivulta: https://www.miessakit.fi/tuote/vertaismiehen-kasikirja/

Teos on myös ladattavissa sivuilla maksuttomana pdf-versiona.

Lisätietoja Toiminnan Miehet -hankkeesta: https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/toiminnan-miehet/

Kuvassa Vertaismiehen käsikirjan kansikuva