Valitse sivu

Isänpäivään päättyneellä Miesten Viikolla miehet ja heidän hyvinvointinsa nousivat esiin televisiossa, radiossa, podcast-puolella ja lehdissä. Miessakkien työntekijät ja vertaismiehet vierailivat useissa ohjelmissa ja lehtijutuissa keskustelemassa miehistä, isyydestä ja heidän hyvinvointiaan tukevista ja haastavista tekijöistä. Alla listaus lukuisista vierailuista linkkeineen.


Miessakkien toiminnanjohtaja Tomi Timperi vieraili Ylen Radio Vegassa isänpäiväviikolla keskustelemassa ruotsiksi isien masennuksesta ja Miessakkien Masi-hankkeen tuoreesta julkaisusta. Opas on suunnattu avuksi isyyden alkumetreillä miehille itselleen, heidän läheisille sekä isien kanssa työtä tekeville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Haastattelu alkaa kohdassa 43.20

/  Inför farsdag pratar vi om vad som känns motigt och vad som ger glädje då man är pappa.
Föräldrapanelen. Johan Wikström och Mattias Andersson.
Tomi Timperi från Miessakit pratar om pappors depression i småbarnsåren. 43.20.
Programvärd: Camilla Andelin.

Linkki


Aamuset-kaupunkilehti teki jutun Miessakkien Toiminnan Miesten vertaistoimintaryhmistä ja Miesluurista. Hankkeen toiminnalliset ryhmät ja juttusakit tarjoavat paikan viettää aikaa miesporukassa ja vaihtaa toisten miesten kanssa ajatuksia elämää askarruttavista kysymyksistä. Myös puhelinpalvelu MIESluurin kysyntä on selvästi lisääntynyt koronan myötä kasvaneesta yksinäisyyden tunteesta ja toisaalta etätyön aiheuttamista paineista.

Linkki


Ylen Pirkanmaan Uutisten lähetyksessä nostettiin viikonloppuna esiin isät. Isänpäivän kynnyksellä haastateltavana olleet isät kertovat mitä isyyteen kuuluu ja mitä he ovat lapsilleen halunneet opettaa. Hyvän isyyden rakennuspalikoita ja läsnäolemista kommentoimassa myös Miessakkien Toiminnan Miesten Jyri Blomqvist.

Linkki


Eron silmässä -podcastin Irene Komun vieraana Miessakit ry:n Tomi-Pekka Liias. Eron kynnyksellä mieltä painavat monet ajatukset yksinäisyyden tunteista mahdollisten lasten tapaamisoikeuksiin. Naisvaltaisessa palvelujärjestelmässä miehet voivat kokea jäävänsä ilman tukea. Apua on kuitenkin saatavilla esimerkiksi Miessakit ry:ltä.

Linkki


Viiden jälkeen -ohjelmassa käsiteltiin viikonloppuna isyyttä Mtv:llä. Isät ovat kiinnostuneet yhä enemmän pohtimaan isänä olemisen riemuja ja haasteita. Mitä tämän päivän isyyteen kuuluu, ja saavatko isät toivomansa tilan ja tuen isänä olemisen paikkaa hakiessaan? Huomaavatko isät hakea tarvittaessa tukea ja miten isien vanhemmuus huomioidaan etenkin haastavissa elämäntilanteissa? Haastateltavana Miessakkien järjestösihteeri Ismo Pitkänen kohdassa 33.40.

Linkki


MTV uutisissa nostetaan esille miesten taloudelliset haasteet ja rahahuolet. Tuoreen tilaston mukaan yhä useammalla suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, ja koronapandemia on pahentanut tilannetta entisestään. Maksuhäiriöt kerääntyvät usein miehille. Asiaa kommentoimassa Miessakkien vapaaehtoistoimija Jukka Lagerblom ja ja Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha Pantzar.

Linkki


Radio Suomi Hämeenlinna soitti Esko Pylsylle, joka toimii Toiminnan Miesten Nokipannusakin vertaismiehenä. Radiohaastattelussa asiaa Aulangon tekosaarten laavulla kokoontuvasta miesporukasta, ja sen keskustelunaiheista, joista yksi tärkeimmistä on isyys ja perhe.

Linkki