Valitse sivu

Arto Tiihonen pohdiskelee kirjoituksessaan elämää, identiteettiä ja valintoja edellisen finanssilaman (2008) jälkeisessä ajassa. Kirjoitus on julkaistu vuonna 2015, jolloin maailmantalous oli lähtenyt varovaiseen kasvuun, mutta Suomi näytti jäävän kelkasta.

Lukemalla tämän artikkelin voi palauttaa mieleen mitä kaikkea meillä on vuonna 2020 edessämme ja mitä yksittäinen ihminen voi tehdä tai jättää tekemättä. Itselleni lukeminen oli jollain tavalla puhdistavaa, teksti muistutti, että aina on ennenkin selvitty. Selviämme siis tästäkin. Toivo on asia, josta kannattaa pitää kiinni viimeiseen asti. Toisena ei tule unohtaa toimintaa ja uskoa siihen, että omilla teoilla on merkitystä eteenpäin mentäessä ja hyvinvointia haastavissakin oloissa rakentaessa. Nämä kulkevat hyvin käsi kädessä, toiminta vahvistaa toivoa ja toivo vahvistaa toimintaa.

-Visa Kuusikallio, hankekoordinaattori, Toiminnan Miehet -hanke

Lue Tiihosen blogi: Kaikki haluaisivat olla hyviä ihmisiä.
Julkaistu alun perin blogisivulla www.miksiliikun.fi, 2.10.2015.


Karanteeniblogissa julkaistaan Miessakit ry:n puheenjohtajana vuosina 2005-2007 toimineen Arto Tiihosen kirjoituksia. Uusien tuotosten lisäksi sarjaan on valikoitu ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä tekstejä vuosien varrelta, aina tuoreilla saatesanoilla höystettynä.

”Olen koulutukseltani (liikunta)sosiologi, tohtorikin, mutta elämäntyötäni ovat olleet ja tullevat olemaankin erilaiset ”hyvät hankkeet”, joissa yritetään muuttaa maailmaa ja/tai ihmisiä paremmiksi. ”Akateeminen sekatyömies” lienee sopiva ilmaus ihmiselle, joka pitää kaikki hommia ja kaikkia ihmisiä arvokkaina.”