Valitse sivu

Isän näköinen -hanke juhlistaa tulevaa isänpäivää julkistamalla isätyön huoneentaulun. Juliste muistuttaa isiä kohtaavia ammattilaisia huomioimaan isät ja heidän hyvinvointinsa. Huoneentaulu on viesti ammattilaisilta ammattilaisille.

Hanke kokosi syksyiseen kehittämisiltapäivään Jyvälän setlementtiin joukon vanhemmuuden ja isätyön ammattilaisia Jyvässeudulta. Kuntatoimijoista mukana olivat neuvoloiden ja nuorisopalvelujen edustajat. Lisäksi kuultiin seurakunnan perheneuvonnan, lastenpsykiatrian, päihdetyön asiantuntijoiden sekä setlementin näkemyksiä isien kohtaamisen ja isätyön kehittämisen tarpeista. Mukaan kutsuttu isä toi esiin arjen kokemuksia tilanteista, joissa mm. avioero ja työttömyys määrittävät isänä olemista.

Keskustelua käytiin mm. seuraavista teemoista:
– Miten isiä, isyyttä ja isänä olemista voidaan tukea erilaisissa palveluissa?
– Miten otamme isät yksilöllisemmin huomioon ja kohdennamme omia työtapojamme paremmin miehille ja isille soveltuviksi ja heidät tavoittaviksi?
– Osallistuvatko isät palveluihin riittävällä tavalla?
– Mitä isien osallistumiselta voidaan odottaa, miten se nykyisin toteutuu?

Keskustelua oli kuuntelemassa vuoden yksinyrittäjänä palkittu livekuvittaja, nykyajan Kylli-täti Linda Saukko-Rauta. Hän koosti tilaisuuden annista erityisesti vuorovaikutukseen ja isien kohtaamiseen keskittyvän ”huoneentaulun”. Siinä rohkaistaan osallistuvaan ja omannäköiseen isänä olemiseen ja sen tukemiseen.

Huoneentauluja toimitetaan hankkeen aikana kohdatuille tahoille joulukuussa 2019. Voit halutessasi tilata niitä organisaatiosi käyttöön. Huoneentaulun tarjoaa Isän näköinen -ESR-hanke.

Tilaukset osoitteeseen heli.lappetelainen(at)setlementti.fi