Valitse sivu

Taiteilija Kenneth Bambergin videotaideprojektissa kuvataan lähisuhdeväkivaltaa. Teos kääntää asetelman niin, että mies onkin uhrina ja kysyy mitä silloin tapahtuu? Epäröikö miehet avun ja tuen hakemista? Kulttuurilliset uskomukset sanelevat, että miehien ei tulisi näyttää tunteitaan vaan olla vahva ja hiljainen, jos hän haluaa olla ”tosimies”. Ja kun lopulta apua on haettu, otetaanko avunpyyntö tosissaan vai suorasukaisesti pilkaten vastaan?

Teoksessa valokuvataan ja videoidaan miehiä Pohjoismaista, jotka ovat lähisuhdeväkivallanuhreja, tarkoittaen: fyysistä, seksuaalista ja henkistä väkivalta. Videohaastatteluissa jokainen mies kertoo kokemuksistaan äidinkielellään ja video tekstitetään englanniksi. Kaikki miehet pysyvät anonyymeina niin videoissa kuin valokuvissa.

Lisätietoa projektista: www.abusedmenproject.com/project-info/