Valitse sivu

Miessakit ry:n MASI-hanke aloittaa chatin pienten lasten isille, joiden perheessä on masennustyyppistä oireilua. Chatin vastaajina toimivat koulutetut vapaaehtoismiehet. MASI-chat on osa MASIn verkkoauttamista, jonka muita osia ovat Isien keskustelupalsta (tukinet.net) sekä MASI-kurssi (hyvakysymys.fi).

MASI-chat täydentää isille suunnattuja tukipalveluja ja mahdollistaa isien keskustelun valtakunnallisesti, luottamuksellisesti ja anonyymisti.

Vastaajina toimivat vapaaehtoiset miehet, jotka ovat isiä itsekin ja saaneet tehtävään suunnatun koulutuksen. Heidän kanssaan on mahdollista käydä läpi esimerkiksi omaa ja perheensä tilannetta. MASIn ideologia on isyyttä ja hyvinvointia vahvistava. Työskentelyn painopiste on ennaltaehkäisevien näkökulmien esille tuomisessa. Tavoitteena on, että isät havahtuisivat varhaisessa vaiheessa puhumaan tilanteestaan puolison, läheisten tai ammattilaisten kanssa.

MASIn tehtävä on rohkaista ja lisätä itseluottamusta isyyden alkumetreillä, herättää toivoa asiakkaissa tulevaisuuden suhteen. Tunnistamaton masennusoireilu aiheuttaa ongelmia parisuhteeseen ja voi johtaa eroon pikkulapsiperheissä. Vastaavaa palvelua ei Suomessa ole ennen tehty.

Miten mukaan?

Chat-huone avautuu 30.10. alkaen keskiviikkoisin klo 21.00 ja on auki tunnin ajan. Tukinetin sivuston kautta luodaan tunnukset, jolla osallistutaan keskusteluun.

Miessakit ry on vuodesta 1995 pitänyt huolta miesten elämää tukevien yksilöllisten, yhteisöllisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden vahvistamisesta parantaakseen miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

MASI-chat:

https://tukinet.net/teemat/masi-chat-apua-isille-masennusoireisiin-tai-niiden-kohtaamiseen-perheessa/live-discussions/

Lisätietoa

Henri Hyttinen, Tampere
Hankekoordinaattori    
044 751 1349  
Henri.Hyttinen@miessakit.fi    

Ilmo Saneri, Lahti
Isätyöntekijä, työnohjaaja
050 511 3361
Ilmo.Saneri@miessakit.fi