Valitse sivu

Äänestää voi osoitteessa http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/  Miessakit ehdottivat vuoden vapaaehtoiseksi Teijo Kontiota. Ehdokas löytyy kohdasta ’Raasepori, Teijo Kontio’.

Visa Kuusikallio ja Teijo Kontio. Kuva: Miessakit Jyri

Teijo Kontio. Esimerkillisen tavallinen mies. Teijo on toiminut Miessakkien MIESluurin vapaaehtoisena palvelun kehittämisestä lähtien.

Teijolla on aina aikaa kuunnella vaikka vuorotyö ja osa-aika vanhemmuus täyttävät miehen elämän.

Teijo on itse kokenut kuormittavia tilanteita elämässä ja tietää, ettei miehille tarjolla olevien mahdollisuuksien pariin hakeutuminen aina ole itsestään selvää. Moni mies tuntee tukimuodot vieraiksi, koska eivät ole tottuneet apua pyytämään. Teijon esimerkki on saanut miehet rohkaistumaan mukaan toimintaan ympäri Suomen.

Toivomme Toiminnan Miesten vapaaehtoisilta, että he toimivat sen toiminnan parissa mihin heillä on kiinnostusta. Näitä ovat MIESluurin ohella muun muassa saunasakki, säbäsakki, laavusakki, juttusakki ja äijäjooga. Näin ollen kokemukset vapaaehtoisena toimimisesta ovat olleet positiivisia, eikä kuormitusta yhden harteille ole tullut liikaa. On päässyt tekemään mieleistä asiaa hyvällä porukalla.

Teijo on samaa mieltä, mutta on laittanut itsensä likoon muutenkin kuin MIESluuriin vastaamalla. Esiintyminen ei linja-autoa ajavalle rauhalliselle miehelle ole luontaista. Hän ei nosta itseään jalustalle, antaa aina muille ensin puheenvuoron ja hieman kuulostelee ennen kuin avaa suunsa. Olemme järjestäneet toiminnoistamme kampanjoita, tiedotustilaisuuksia ja tapahtumia. Teijo on aina lähtenyt mukaan. Omalla persoonallaan.

Haastattelukokemusta on kertynyt niin aamutelevisiosta kuin paikallislehdistä, jotta muut hänen kaltaisensa saavat tietää erilaisista miehille tarjolla olevista mahdollisuuksista.

Vuoden vapaaehtoiseksi hän olisi erinomainen valinta, koska hän rohkaisee satoja miehiä olemalla esimerkillisen tavallinen mies.

-Toiminnan Miehet