Valitse sivu

Helsingin saunasakkilaiset pääsivät nauttimaan Kajanuksen saunan löylyistä.

Kulttuurisaunassa

Helsingin saunasakki aloitti syyskauden toimintansa ”kulttuurisaunassa”. Upinniemen varuskunta-alueella sijaitsevassa Kajanuksen saunassa on käynyt meitäkin tunnetumpia kulttuurihenkilöitä. Mahtavan kivirakennuksen on suunnitellut Eliel Saarinen. Siellä ovat vierailleet muun muassa Jean Sibelius, Eino Leino ja Akseli Gallen-Kallela.

Sauna sijaitsee niemellä pienen lahdenpoukaman reunalla. Rakennuksen kattoterassilta aukeaa hulppea näköala Porkkalan selälle. Meidän rauhaamme ja turvallisuutta vartioivat tykki ja kamerat. Lensipä pari helikopteriakin kauempana varmaan suojaamassa salaperäisiltä vihollisilta. Sotilaspoliisit piipahtivat pari kertaa parkkipaikalla, siten säilyivät autommekin varmasti turvassa.

Saunarakennus oli melkoinen kokemus. Porkkalan ollessa Neuvostoliiton vuokra-alueena sitä oli tuhottu. Vaivaa ja mm. varusmiestyövoimaa säästämättä se saatiin kunnostettua. Saunarakennus sisältäkin teki vaikutuksen. Seurustelutilan mahtavat tuolit jäivät erityisesti mieleemme.  Sähkösaunan osasimme panna päälle ja tunnissa pääsimme saunomaan. Sinne sopi joukkomme juuri ja juuri, ja siellä viihdyimme aina klo 21 asti, jolloin oli aika kiiruhtaa pois.

Saunasakkijoukossamme oli tapahtunut muutamia muutoksia. Yksi innokkaimmista saunojista joutui lopettamaan. Toinen pitää vapaata mm. matkailun takia syksyn. mutta tilalle oli saatu peräti kolme uutta miestä. He kaikki olivat Upinniemessä mukana ja jatkoakin suunnittelivat. Näin ollen vahvuutemme tällä kertaa oli yhdeksän miestä.

Vielä muutama halukas mahtuu mukaan Helsingin Saunasakkiin. Seuraavan kerran tapaamme 24.9. Kulosaaren kartanon saunassa. Se osoittautui kevätkäynnillä uusimisen arvoiseksi paikaksi. Jatkokertojakin hahmoteltiin. Ainakin miesten viikon saunakertaan 5.11. tavoitteeksi otettiin eräs Helsingin tunnetuimmasta suurista saunoista. Mutta säilytetään se vielä salaisuutena, kun asia vaatii varmistuksia.