Valitse sivu

Haluatko auttaa muita isiä? Haluatko olla mukana tukemassa heitä vanhemmuudessaan ja ennaltaehkäisemässä mieliala- ja masennusoireiden vaikutuksia isyyteen? Tule mukaan chat-päivystäjäksi!

Syksyn haku: ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä

MASI – Isien chat on tukipalvelu pienten lasten isille mieliala- ja masennusoireisiin sekä niiden kohtaamiseen perheessä. Vastaajina toimivat vapaaehtoiset koulutetut miehet, jotka ovat isiä itsekin. Vapaaehtoisten kanssa isät voivat käydä läpi omaa tilannettaan ja saada uusia näkökulmia. Tavoitteena on ennaltaehkäistä mielialaoireiden kehittymistä masennukseksi ja auttaa isiä tunnistamaan masennusoireiden vaikutukset vanhemmuuteen, joko oman tai lasten äidin näkökulmasta. Tunnistamaton masennus- ja mielialaoireilu aiheuttaa ongelmia parisuhteeseen ja voi johtaa eroon pikkulapsiperheissä.

Tukinet-palvelussa toimiva ryhmächat on avoin ja anonyymi chat-palvelu, jossa voi samaan aikaan olla paikalla korkeintaan 10 osallistujaa ja kaksi koulutettua vertaisauttajaa. Ryhmä on avoinna keskiviikkoisin klo 21.00-22.00 ja avataan keskiviikkona 30.10. klo 21.00. Palvelu toimii osana MASI-hankkeen verkkoauttamista, jonka muita muotoja ovat videomuotoinen kurssi sekä isille suunnattu keskustelupalsta.

Vertaisauttajien koulutus 19.10.2019

  • Koulutuksen sisältö:
  • Tutustuminen ja toiminnan esittely
  • Auttajaksi kehittyminen
  • Isien auttamistyönteemat
  • Verkkoauttaminen käytännössä
  • Miessakit ry tarjoaa koulutukseen osallistujille päivän ruokailut sekä korvaa matkakulut. Palvelun avaamisen jälkeen teknistä tukea, työnohjausta ja lisäkoulutusta on tarjolla kaikille päivystäjille. Koulutus järjestetään Tampereella tai Lahdessa.

Miten mukaan?

Voit hakea vertaisauttajaksi, jos koet aitoa auttamisen halua ja tahdot olla mukana tukemassa pienten lasten isiä. Vertaisauttajalta edellytetään omaa kokemusta isyydestä sekä valmiutta kohdata verkkoympäristössä miesten kertomuksia perhetilanteistaan, johon liittyy mieliala- tai masennusoireilu.

Aiempaa kokemusta vertaisauttamisesta tai verkkotyöskentelystä ei tarvita. Tehtäviin tarjotaan koulutus sekä työnohjaus palvelun käynnistymisen jälkeen. Toivomme osallistujilta kykyä osallistua palveluun 6 kuukauden ajaksi. Chat-päivystys vie vertaisauttajilta aikaa tunnin kerralleen 1-2 kertaa kuukaudessa.

Lähetä meille vapaamuotoinen esittely itsestäsi sähköpostitse ja olemme sinuun yhteydessä. Haastattelemme kaikki yhteyttä ottaneet.

Yhteystiedot ja lisätietoa

Hankekoordinaattori
Henri Hyttinen
0447511349 | henri.hyttinen(at)miessakit.fi