Valitse sivu

Kahdeksan miestä oli hakeutunut Jätkäsaaren kerrostalojen keskelle Uusi Sauna – nimiseen saunaan.

Positiivisena alkuhuomiona oluen ystävät totesivat runsaan pienpanimojen hanaolutvalikoiman. Kivaa tunnelmaa toi myös paikalla oleilevat kaksi isoa koiraa, joille asiakkaat olivat lähinnä ilmaa Tässä nykyaikaisessa saunassa on ensin baari ja pukuhuoneita myöten anniskelualuetta, joten saunomisen keskenkin pystyi hakemaan lisää. Porukan himosaunoja oli saanut talon lupaamaan tilaussaunan ryhmätilan alkujutteluamme varten. Se keskittyi tällä kertaa poliittisiin aiheisiin kiihkottomassa keskustelussa. Tuli ihmeteltyä maan hallituksen suuri epäonnistuminen eli sote, ja käytyä läpi myös brittien Brexit taivalta. Siirryttyämme yleisen saunan lauteille mennessä oli aika jo jättää saunan henkeen sopimaton politiikka.

Löylyt olivat sopivan pehmeät ja silti lämpöä riitti. Saunan ongelma taisi olla kaakeliseinät. Meidän kahdeksan lisäksi lauteilla oli muutama muukin. Juttelusta oli vaikea saada selvää, sen verran kaikui. Mutta pukuhuoneen puolella se kyllä sujui. Ainakin puhuttiin erilaisista matkustuskokemuksista ”silloin ennen”. Aikana ennen EU:ta ja Schengen-sopimusta. Ainakin tämän päivän nuorille passintarkastus, niiden leimaukset ja viisumikiemurat ovat täysin tuntemattomia. Erilaisia kummallisia kokemuksia oli useammalla.

Porukalla mietittiin myös jatkotaivalta. Seuraavaksi kerraksi yritetään saada ensisijaisesti poliisien sauna Lauttasaaressa. Muitakin saunoja kartoitettiin edelleen, kuten Lonnan saunaa. Sitä ajateltiin ensisijaisesti syyskauden avaussaunaksi.

Porukan saunojien määrä näyttää vakiintuvan alle 10 miestä, hieman vaihtelevalla kokoonpanolla. Kuitenkaan ei olla niin kiinteä sakki ettei uusia mukaan tulijoita mahtuisi.