Valitse sivu

Helsingin Saunasakin toiseksi saunomiskerraksi oli yhteispäätöksellä valikoitunut Lapinlahden entisen sairaala-alueen sauna. Timo Marsio raportoi!

Kuusi miestä kahlasi jalan tai liukasteli autolla läpi lunta tupruttavan keskustan Lähteen saunaan. Hyvin siis joukkoon sopi yksi ensi kertaa mukana oleva.

Helsingin vanhimman, vuonna 1880 toimintansa aloittaneen saunan intiimi kalustus vanhoine puupenkkeineen sopi hyvin juttusessioon, joka tällä kertaa käytiinkin jo ennen saunomista. Hahmottelimme kevään tapaamiskerrat saunoineen. Eräiden palasten liikkuvuuden vuoksi ohjelma julkaistaan vasta kaikkien paikkojen varmistuttua. Mukaan haluaville kuitenkin ennakkotiedoksi, että keväällä tapaamme joka kolmas viikko toukokuun puoliväliin asti: 19.2., 12.3., 2.4., 23.4. ja 14.5. Syyspuolella sitten jatketaan!

Juttelu jatkui myös saunomistauolla, puolen porukan lopettaessa tällöin. Keskustelussa nousi ainakin esille naiset, ”heidän ja meidän” erilaisuus ajattelutavoissa ja toiminnassa. Kumpaakaan sukupuolta ei tuomittu eikä kehuttu, kunhan asiallisesti todettiin erilaisuus. Jostain syystä keskusteltiin myös terveyteen liittyvistä asioista, muun muassa syövistä ja anoreksiasta.

Saunan lämpötila kello 17 oli 95 astetta, mutta itse saunomisen alkaessa se oli saatu laskemaan kymmenellä asteella. Tämä lämpötila olikin mitä sopivin! Mitä sopivin oli myös saunan koko, sillä kuusi miestä mahtui juuri mahtavasti lauteille ilman varsinaista tunkemista. Yksikin lisää olisi jo tehnyt tiukkaa. Löylyt olivat maittavat, pesutilat taas hieman askeettiset mutta saunan iän huomioon ottaen ihan siedettävät. Lähellä olevaan mereen ei kukaan pyrkinyt, luonto nimittäin oli tehnyt sille aika kovan esteen. Hangessakaan ei tällä kertaa käyty pyörimässä. Kaiken kaikkiaan sauna on tutustumisen arvoinen, ja sieltä löytyy yleisiä saunavuoroja molemmille sukupuolille.

Kokonaisuudessaan saunasakissa on 15 miestä. Lisää mahtuu vielä hyvin, sillä porukka elää kerrasta toiseen. Sopivaksi kunkin saunomiskerran kooksi on useammasta suusta todettu noin 10 miestä. Sillä porukalla mahdutaan useimpiin saunoihin ja juttelu koko porukallakin sujuu mainiosti. Ilmoitamme myöhemmin tarkemmin myös lopullisesta ilmoittautumis- ja maksukäytännöstä Saunasakin omalla sivulla!

Seuraava kerta 19.2. klo 18.00 Harjutorilla Kotiharjun saunassa.