Valitse sivu

Miehet jäävät erotilanteessa usein aivan yksin. Itse eron kokenut, tehtäväänsä koulutettu vertaistukihenkilö tukee eromiehen jaksamista, kuuntelee ja neuvoo käytännön asioissa. Tarvittaessa tukihenkilö voi olla mukana vanhemmuuteen liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Koulutus sisältää kaksi 6 tunnin jaksoa, jotka pidetään kahtena lauantaina kahden viikon välein. Koulutus käsittää mm. seuraavia elementtejä: mies ja ero, erotukeminen, tukihenkilötoiminta ja kriisiauttaminen. Oppimismenetelminä ovat luennot, tilanneharjoitukset, ryhmätyöt, itsenäiset tehtävät ja oppimispäiväkirja.

Koulutukseen voi osallistua asuinpaikasta riippumatta ja koulutuksen käyneet toimivat tukihenkilöinä omilla paikkakunnillaan.

Hyödyt

Koulutuksen jälkeen henkilöllä on perusvalmiudet toimia eroa läpi käyvän miehen vertaistukijana. Hän ymmärtää ja osaa käsitellä entistä paremmin paitsi tuettavan myös omia tunteitaan (tukihenkilöllä on takanaan oma eroprosessi). Toisen eromiehen auttaminen voi olla itselle erittäin myönteinen kokemus.

Kenelle

Omasta eroprosessistaan tasapainotilan saavuttanut mies, joka on aidosti kiinnostunut vapaaehtoisesta auttamistyöstä. Koulutusryhmän koko on enintään 8. Koulutukseen hakeneet haastatellaan ennen valintaa.

Aika ja paikka

Lauantai 27.4.2019 klo 10.30 – 16.30 ja lauantai 11.5.2019 klo 10.30 – 16.30. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 13, 20700 TURKU (alustava paikka, varmistuu myöhemmin).

Kouluttajina Miessakit ry:n erotyöntekijät. Koulutus on osallistujille ilmainen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Erotyövastaava ja vastaava kouluttaja Kari Vilkko 044 751 1341 | kari.vilkko@miessakit.fi

Ilmoittautuminen viimeistään pe 12.4.2019. Haastattelut sopimuksen mukaan.