Valitse sivu

Miessakeissa toimistosihteerinä huhtikuun alusta lähtien toiminut Akseli Rouvari on aloittamassa opiskelut ja työskentelee nykyisessä tehtävässään enää elokuun loppuun asti. Hän kertoo tässä blogikirjoituksessa kokemuksistaan, ja henkilökohtaisesta kasvustaan työsuhteen aikana.

"Aivan näinä päivinä tulee täyteen viisi kuukautta siitä, kun aloitin työskentelyn Miessakkeissa, toimistosihteerinä. Mieleni on herkkä käymään läpi muistoja tämän kuluneen ajan varrelta nyt, kun olen kääntämässä uutta sivua elämässäni ja aloittamassa opiskelut aiheesta, josta olen haaveillut jo pitkään. Vaikka olenkin siis todella innoissani tästä uudesta askeleesta, on oloni myös haikea. Opiskelupaikan tuomien ilouutisten myötä työsuhteeni jäi aiottua lyhemmäksi, mutta silti se kasvu, jonka olen kokenut näiden kuukausien aikana, tuntuu valtavalta näin taaksepäin katsottaessa.

Vaikka sanottavaa riittäisi paljon, lienee paikallaan tiivistää kokemani kolmeen ydinpointtiin, joiden kautta voin luonnehtia tätä työsuhdetta ja kaikkea mitä se on minulle tarjonnut.

Ensimmäisenä nousee mieleen se, että vaikka viittä kuukautta ei voi työelämässä pitää pitkänä aikana, minulle se on tarkoittanut pisintä ja säännöllisintä työsuhdetta tähän mennessä. Aiemmista pätkä- ja kesätöistä poiketen voin todeta oppineeni kantamaan vastuuta aivan uudella tavalla itsenäisessä ja säännöllisessä työssä.

Toinen pointtini liittyy niin ikään edellä mainitsemaani vastuun kantamiseen: koen ehkä hienoimmaksi asiaksi työtehtävissäni sen laajan vastuun, minkä olen monissa asioissa saanut. Olen ollut mukana ideoimassa, ja itsekin kehitellyt, monia asioita organisaatiossamme. Koen tämän luottamuksen osoituksen valmistaneen minua loistavasti työelämään, ja oikeastaan myös tavoitteelliseen yliopisto-opiskeluun. Monet saavuttamani taidot ovat sellaisia, jotka tulevat olemaan minulle tärkeitä tulevaisuudessa. Voin todeta tämän työn olevan tähänastisista työsuhteistani selvästi lähimpänä sitä, mitä tulen tulevaisuudessa tekemään – eli jotain yhteiskunnallisella alalla.

Viimeisenä asiana haluan nostaa esiin Miessakkien organisaation ja sen työntekijät ylipäätään. Olen saanut mahdollisuuden kasvaa tehtäviini sisään työsuhteeni aikana ja organisaatio esimiehistä lähtien on osoittanut minulle luottamuksensa ja tukensa heti alusta alkaen. Esimiehet ja muut työntekijät ottivat minut todella hyvin vastaan vertaisenaan, enkä muista kertaakaan hetkeä, jolloin olisi tarvinnut epäröidä avun tai lisätietojen kysymistä, tai muuten vaan juttelemaan menemistä. Miessakkien organisaation tiimihenki on todella hyvä ja uskon oppineeni jotain kaikilta sen työntekijöiltä, heidän persoonistaan ja kaikkien omasta tavasta tehdä töitä sitoutuneesti. Näin tärkeiden asioiden parissa työskenteleminen synnyttää vahvaa motivaatiota, mikä myös näkyy jokaisesta päällepäin.

Kaiken kaikkiaan voin siis todeta olevani kiitollinen näistä kuluneista viidestä kuukaudesta. Ne pitivät sisällään enemmän kuin olisin ikinä voinut uskoa etukäteen, ja nyt koen olevani valmiimpi ottamaan seuraavan askeleen elämässäni kuin koskaan aiemmin. Olen varma myös siitä, että Miessakit tulee pysymään tavalla tai toiselle myös jatkossa mukana elämässäni – ja ennen kaikkea sydämessäni."

Akseli Rouvari
(vielä hetken aikaa) toimistosihteeri
Miessakit ry