Valitse sivu

Vietämme tällä viikolla (7.-13.11.2016) kansallista Miesten Viikkoa! Vuotuinen teemaviikko järjestetään jo 12. kerran. Ohjelmassa on jos jonkinlaista harrastus- ja kulttuuririentoa, ja toisaalta myös vakavaa keskustelua miesten hyvinvointikysymyksistä.

Tampereen miespäivillä perjantaina paneudutaan tämän vuoden kattoteemaan – Miesten kokema väkivalta – otsakkeella Pahoin pidelty. Teemaviikon aikana julkistetaan myös valtiovallan tunnustuksia; maanantaina perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula jakaa Vuoden Isä 2016 -palkinnon ja torstaina Tasa-arvoasiain neuvottelukunta Miehen työ 2016 -palkinnon. Tarkempi informaatio Miesten Viikon tapahtumatarjonnasta on koottu osoitteeseen http://www.miestenviikko.fi/ – ota ja valitse omasi!

Kuluvana vuonna on yhteiskunnassamme ollut aistittavissa vahvistuvaa askellusta kohti nykyihmisen tarvitsemaa uutta hyvää. Välillä tuuliajolle ajautuneet suomalainen aikuisuus ja hyväntahtoisuus valtaavat hiljalleen takaisin tarvitsemaansa tilaa. Yhä harvemmalla on enää tarvetta pelätä tulevansa ohitetuksi sen takia, että on nainen tai mies. Hyvinvointiamme usein vakavasti ravisuttavien erokriisien keskellä ymmärretään, osataan ja halutaan huolehtia äitien ja isien suhteen jatkumisesta lapsiin myös eron jälkeen. Edunvalvontatarpeen tilalle voikin jo uskaltaa odottaa luottamukseen nojaavaa ja siksi kestävää kumppanuutta.  Tällainen naisten ja miesten yhdessä arvostama ja toteuttama hyvähappinen rakentaminen on sitä, mitä aikuiset ja lapset sisimmiltään haluavat. Se luo rauhaa ja turvaa, ja siksi siihen on olemassa kollektiivinen halu liittyä. Lapsemme ja sitä kautta tulevat sukupolvet kiittävät meitä tästä.

Miesten Viikko päättyy perinteisesti sunnuntaina isänpäivään – nostakaamme sen kunniaksi lippu salkoon!

Kaikkea hyvää kaikille toivottaen,

Tomi Timperi
toiminnanjohtaja
Miessakit ry