Valitse sivu

Tomi Liias on aloittanut Erosta Elossa – erotyöntekijänä.

Olen kolmen lapsen isä ja asun Tuusulassa. Olen lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta ja pääkaupunkiseudulle muutin aikanaan opiskelujen perässä.

Ennen Miessakkeihin saapumistani olen työskennellyt päihde- ja mielenterveystyön parissa. Työurani olen aloitellut Järvenpään Sosiaalisairaalassa sosiaalityöntekijänä vuonna 1997. Työskentelin Sosiaalisairaalassa eri osastoilla aina korvaushoidon aloituksesta kuntouttavaan hoitoon saakka. Pääsin perehtymään kognitiiviseen työotteeseen ja olennainen osa hoitoa oli erilaiset ryhmät ja potilastapaamiset. Järvenpään Sosiaalisairaalan jälkeen työskentelin mm. hoitokoti Sillanpirtissä, joka on päihdehuollon asumispalveluyksikkö. Siellä toimin sosiaalityöntekijän tehtävissä. Olen päässyt näkemään aika lailla aitiopaikalta yhteiskunnallisten päätösten vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ja myös siihen maailmaan, jossa marginaalissa olevat ihmiset elävät; asunnottomuus, päihdeongelmat, väkivalta, rikollisuus ja monenlaiset muut elämän haasteet.

Vuonna 2007 siirryin Seurakuntaopistolle työelämäpalveluihin, jossa työskentelin aina näihin päiviin saakka päihdetyön koulutussuunnittelijana ja kouluttauduin samalla ammatilliseksi opettajaksi. Työhöni ovat kuuluneet työelämälähtöiset päihdetyön koulutukset ja käytännön opetus ja kouluttaminen. Työni kautta olen päässyt matkustamaan ja verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa ympäri Suomen. Olen toiminut myös AVEKKI-kouluttajana, eli koulutan alan ammattilaisia uhka- ja väkivaltatilanteissa toimimiseen.

Kiinnostuin Miessakeista jo pari vuotta sitten, ja kun näin, että erotyöntekijän paikkaan haettiin ammattilaista, totesin, että tähän tilaisuuteen on tartuttava. Olen työskennellyt kaikkiaan 19 vuotta päihde- ja mielenterveysteemojen parissa ja tämä on mielestäni oivallinen tilaisuus päästä ensinnäkin konkreettisesti vaikuttamaan ja tukemaan kriisissä olevia miehiä ja toiseksi pääsen myös uusien ammatillisten haasteiden eteen. Tiedostan että paljon on opittavaa, mutta koen tämän työn mielekkäänä ja motivoivana ja ennen kaikkea pääsen tekemään myös konkreettista käytännön työtä.