Valitse sivu

Miessakit ry:n Erosta Elossa -toiminta laajentuu kevään 2016 aikana verkkokriisikeskus Tukinettiin (www.tukinet.net). Tukinetistä löytyy jatkossa Erosta Elossa – avoin keskusteluryhmä, EETU-chat-liveryhmä ja Erosta Elossa – suljettu teemaryhmä.

Miessakit ry:n Erosta Elossa on valtakunnallinen palvelu, joka tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä. Toiminnan avulla miehet saavat henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea niihin lukuisiin kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä, varsinaisessa eroprosessissa ja ajassa eron jälkeen. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on turvata lapsen ja isän suhteen jatkuminen myös eron jälkeen.

Maaliskuun 2016 aikana Tukinetissä avautuu Erosta Elossa -avoin keskusteluryhmä, jolloin kaikki sivustolla kävijät voivat osallistua esimoderoituun keskusteluun miesten erokriisiin liittyvistä kysymyksistä.

Maaliskuussa 2016 (ma 7.3.) avautuu Erosta Elossa -vertaistukihenkilöiden, eli EETUjen, ylläpitämä EETU-chat-liveryhmä, jossa on mahdollista vaihtaa ajatuksia erotilanteestaan. EETU-chattiin mahtuu kerrallaan 12 Tukinetiin rekisteröityä osallistujaa ja se on avoinna kaksi kertaa kuukaudessa: kuukauden 1. maanantai klo 18.00-20.00 ja kuukauden 3. maanantai klo 21-00 -23.00. Kevään viimeinen EETU-chat on avoinna ma 16.5.klo 21.00-23.00.

Huhtikuussa käynnistyy Erosta Elossa -suljettu teemaryhmä, johon voi hakeutua Tukinetin sähköisen hakulomakkeen kautta (hakulinkki avautuu maaliskuussa). Osallistujat haastatellaan ennen ryhmään hyväksymistä. Erosta Elossa -suljetun teemaryhmän ryhmän kesto on kaksi kuukautta ja sen sisältö tarkentuu.

Erosta Elossa -toimintaa vuodesta 2005

Miessakit ry:n Erosta Elossa -toiminta on perustettu vuonna 2005, sitä rahoittaa RAY ja toiminta on asiakkaille maksutonta. Erosta Elossa tarjoaa henkilökohtaista keskustelutukea ja ohjausta sähköpostin ja puhelinneuvonnan välityksellä. Helsingissä ja Tampereella järjestettäviin yksilötapaamisiin voi varata ajan Erosta Elossa -työntekijältä. Erosta Elossa kokoaa ja järjestää miesten eroryhmiä eri puolilla maata. Ammatillisesti ohjatussa vertaisryhmässä toisten miesten kokemusten kuuleminen auttaa oman eroprosessin jäsentämistä. Ryhmässä käsitellään eroon liittyviä tunteita sekä työskennellään muun muassa huoltajuus- ja tapaamiskysymysten parissa. Erosta Elossa järjestää myös tukihenkilötoimintaa. Itse eron kokenut, tehtäväänsä koulutettu Erosta Elossa -vertaistukihenkilö (EETU) kuuntelee, tukee eromiehen jaksamista sekä neuvoo käytännön asioissa. Tarvittaessa tukihenkilö voi olla mukana vanhemmuuteen liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Tukinetissä 40 järjestöä

Sastamalan seudun mielenterveysseuran koordinoima ja RAY:n tukema Tukinet on internetissä toimiva alusta eri järjestöjen tarjoamille kriisi, tuki- ja auttamispalveluille. Tukinetin toiminta on aloitettu 15.5.2000 ja se on Suomessa alansa ensimmäisiä ja tunnetuimpia toimijoita yli puolella miljoonalla vuosittaisella kävijällä. Tukinetissä tuotetaan verkkopalveluja, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Tällä hetkellä palveluita tuottaa ja tarjoaa yli 40 suomalaista kansalaisjärjestöä ja yhdistystä. Palvelut ovat yhteydenottajalle anonyymejä ja maksuttomia.

Lisätietoa: Kari Vilkko, erotyöntekijä, Miessakit ry, 044 751 1341, kari.vilkko@miessakit.fi