Valitse sivu

Miesaiheinen kirjallisuusnäyttely Kajaanissa

2.-8.11.2015 Kajaanin kaupunginkirjasto. Koko viikon ajan (2.-8.11.2015) on Kajaanin kaupunginkirjastossa miesaiheinen kirjallisuusnäyttely.

Miesten tunti radiossa

2.-8.11.2015 – YLE Kainuun alueradio. Miesten Viikon aikana järjestetään YLE Kainuun alueradiossa Miesten tunti, jonne miehet voivat viestittää kysymyksiä ja kommentteja.

Miehet lukemaan lapsille päiväkoteihin, kouluihin ja kirjastoihin

2.-8.11.2015. Kampanja haastaa miehet toimimaan lukemisen puolesta päiväkotien, koulujen ja kirjastojen arjessa. Lukutuokioita kannustetaan järjestämään erityisesti Miesten viikolla 2.-8.11.2015, joka päättyy isänpäivään.

Innostava miehen malli on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla varsinkin pojat saadaan kiinnostumaan kirjoista. Siksi miehiä pyydetään nyt olemaan lukevia aikuisia, joista lapsi ottaa mallia. Lapsen on hyvä nähdä aikuisen reaktioita kirjan parissa: uppoutumista ja innostumista. Ääneen lukeminen jättää muistijäljen myös vanhemmille lapsille. Kirjakeskustelu syventää lukemista ja antaa eväitä elämään. Laajan sanavaraston avulla nuori pystyy vastaanottamaan ja ymmärtämään kuulemaansa ja lukemaansa tietoa mahdollisimman tarkasti. Kansainvälisissä oppimista ja asenteita mittaavassa PISA-tutkimuksessa Suomi on lukutaidon kärkeä maailmassa, mutta tyttöjen ja poikien väliset erot taidoissa ovat suuremmat kuin muualla: heikoista lukijoista kolme neljäsosaa Suomessa on poikia ja joka kahdeksas peruskoulunsa päättävä poika ei omaa riittävän hyvää lukutaitoa selvitäkseen jatko-opinnoista. Lasten ja nuorten asenne lukemiseen on Suomessa kaikista PISA-maista kolmanneksi kielteisin, ja hyvän lukutaidon maista selvästi poikkeava. Lue lisää Lukukeskuksen sivuilla: http://www.lukukeskus.fi/lukuviikko/10-faktaa-lukemisesta/

Myös Nenäpäivän sivuilta löytyy ajankohtainen satu. Päiväkodit, koulut ja kirjastot voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan verkossa: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin989022&SID=08927aa5-9918-440b-a38e-9f6e9a6ac47c&dy=1554904745

Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Kampanja jatkaa viime vuonna Suomen Vanhempainliiton VALOSA-hankkeen ja OKM:n/Oulun yliopiston Lukuinto-ohjelman yhteistyönä toteutettua kampanjaa. Tänä vuonna Vanhempainliiton yhteistyökumppaneina ovat Kirjan vuosi 2015, Lukukeskus, Oulun kaupunginkirjasto ja Nenäpäiväorganisaatio.

Tapahtuman kotisivut

Miesten Viikon keskustelutyöpaja: Maahanmuuttajamiesten hyvinvoinnin avaimet

2.11.2015 17:30–19:00 – Monikulttuurikeskus Axxell, Neilikkatie 17, Tikkurila, Vantaa

17.30 Monikulttuurikeskus Axxellin tervetuliaissanat
17.35 Monimies-verkoston esittely
17.40 Nuorisotyöverkoston tutkijan Antti Kivijärven keskustelutyöpaja (Pienryhmäkeskustelu materiaalin pohjalta / Tutkijan alustus eurooppalaisen MiMen-tutkimuksen tuloksista / Keskustelu) 

Nuorisotutkimusverkoston Antti Kivijärvi on kollegansa Kai Mathiaksen kanssa ollut mukana Euroopan komission rahoittamassa, maahanmuuttajamiesten hyvinvointia tarkastelleessa tutkimushankkeessa Migrant Men’s Well-being in Diversity (MIMen), joka päättyy syksyllä 2015. Tutkimuksessa haastateltiin noin 40 miestä jokaisessa seitsemässä hankemaassa (Suomi, Italia, Irlanti, Iso-Britannia, Saksa, Tsekki ja Ranska). Suomen osalta laadittiin katsaus maahanmuuttajamiehiä koskevasta aiemmasta tutkimuksesta Suomessa ja lyhyt politiikka-analyysi kohderyhmää koskien. Kansallisten tulosten perusteella laadittiin politiikkasuositukset tulevaa työtä varten. Lisäksi Suomessa laadittiin kansainvälinen analyysi maahanmuuttajamiesten hyvinvoinnin ja lähisuhteiden yhteyksistä.

Tervetuloa keskustelemaan!

Järjestäjä: Monimies on uusi vantaalainen verkosto moninaisten miesten hyvinvoinnin moninaiseen edistämiseen. Tarkemmat tiedot verkoston toiminnasta ja mukaan pääsemisestä sosiaaliohjaaja Anna Elsilältä (anna.elsila(at)vantaa.fi).

Tekniikan Maailma – yli 60 vuotta tekniikkaa ja testejä

Maanantai 2.11.2015 18:00-19:00 – Sellon kirjasto, Espoo. Kiinnostaako tekniikka ja testaaminen? Miesten viikon kunniaksi tuottaja Harri Domonyi ja testituottaja Aimo Niemi vastailevat yleisön kysymyksiin Tekniikan Maailmasta ja testeistä.

Tervetuloa kyselemään!

Tapahtuman kotisivut

Lisää tapahtumia ja infoa

www.miestenviikko.fi