Valitse sivu

Ryhdy pakolaistaustaisen miehen tukihenkilöksi Helsingissä.

Jokaisella ihmisellä on oikeus tulla autetuksi, tuli hän sitten läheltä tai kaukaa.

Olet etsimämme henkilö, jos et pelkää erilaisuuden kohtaamista, olet syntysuomalainen tai maassa pidempään asunut mies ja haluat tukea maahan muuttaneita miehiä kotoutumisensa ensivaiheessa.

Emme vaadi sinulta aiempaa maahanmuuttajatyön kokemusta tai koulutustaustaa. Riittää, että olet luotettava ja vastuuntuntoinen täysi-ikäinen mieshenkilö sekä valmis kohtaamaan ennakkoluulottomasti eri kulttuureista ja lähtömaista Suomeen saapuneita ihmisiä. Ennen vapaaehtoistehtävään astumista Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi kutsuu sinut kolmen koulutuskerran mittaiseen tukihenkilökoulutukseen, jossa käsitellään vapaaehtoistyön periaatteita ja eettisiä reunaehtoja, kulttuurien välisen viestinnän perustaitoja sekä mahdollisten äärikokemusten aiheuttamaa traumatisoitumista.

Kouluttautumisen jälkeen Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi saattaa sinut ja tuettavan miehen yhteen yhteistyökumppaniensa avustuksella. Tukihenkilönämme käytät toimintaan sen verran aikaa kuin oma elämäntilanteesi sallii. Jokainen vapaaehtoistyöhön käyttämäsi tunti on arvokas sen vastaanottajalle. Kiasma, kuntosali tai keskustelu kahvilassa – kätenne ovat vapaat suunnitellessanne yhteistä tekemistä. Mentoreinasi toimivat aiemmin tukihenkilöiksi kouluttautuneet miehet.

Tukihenkilökoulutus järjestetään Helsingissä kuluvan syksyn aikana. Osallistujat haastatellaan ennen koulutuksen alkamista.

Lue lisää täältä!