Valitse sivu

Keski-Uudellamaalla eli KUUMA-alueella koulutetaan syys-joulukuussa vertaisia toimimaan neuvonantajina ja tulkkeina ihmisille, jotka tarvitsevat apua virallisissa palveluissa, esimerkiksi sosiaalivirastossa tai KELAssa. Vertaisneuvoja auttaa ihmisiä byrokratian viidakoissa ja huolehtii siitä, että viranomaiset ymmärtävät heidän tilanteensa sekä tarpeensa. Toisaalta vertaisneuvoja huolehtii siitä, että viranomaisten viestit ja tieto välittyvät oikein näille ihmisille.

KUUMA –vertaisneuvoja − oletko se sinä?

Keski-Uudellamaalla eli KUUMA-alueella koulutetaan syys-joulukuussa vertaisia toimimaan neuvonantajina ja tulkkeina ihmisille, jotka tarvitsevat apua virallisissa palveluissa, esimerkiksi sosiaalivirastossa tai KELAssa. Vertaisneuvoja auttaa ihmisiä byrokratian viidakoissa ja huolehtii siitä, että viranomaiset ymmärtävät heidän tilanteensa sekä tarpeensa. Toisaalta vertaisneuvoja huolehtii siitä, että viranomaisten viestit ja tieto välittyvät oikein näille ihmisille.

Koulutus on osallistujille maksutonta, lisäksi yhdistysten edustajina koulutukseen osallistuvat voivat hakea yhdistykseltään tukea osallistumisesta aiheutuviin kuluihin (esim. matkat). Ainoa edellytys koulutukseen ja itse toimintaan osallistumiselle on riittävä toipuminen ja kuntoutuminen. Koulutukseen osallistuminen lisää myös jokaisen omia valmiuksia toimia erilaisissa virastoissa ja esimerkiksi nettiin perustuvissa palveluissa. Koulutus toteutuu torstai-iltapäivisin 11.9-18.12.2014 klo 13-15.00 Järvenpäässä, Keski-Uudenmaan yhdistysverkoston tiloissa.

Vertaisneuvoja -toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, avoimuuteen ja vertaistukeen. Sen takana on helsinkiläisen Stop Huumeille ry:n kehittämä Fattaluuta-malli. KUUMA-alueella vertaisneuvojakoulutusta ja -toimintaa toteutetaan Keski-Uudenmaan yhdistysverkosto ry:n, A-kiltojen liiton, Keski-Uudenmaan Klubitalot ry:n sekä Kuntoutussäätiön toimesta. Myös kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut, erikoissairaanhoito, työ- ja elinkeinotoimistot tai vaikkapa KELA voivat pyytää vertaisneuvojia avuksi haastavaan asiakastyöhön.

Jos kiinnostuit koulutuksesta, saat lisätietoa tulemalla tiedotustilaisuuteen torstaina 14.8. Keski-Uudenmaan yhdistysverkoston tiloihin Puistotie 83:een Järvenpäässä (Sahan vanha puukoulu, n. 500 m rautatieasemalta). Voit myös kysellä lisää koulutuksesta ja vertaisneuvonnasta Kuntoutussäätiöstä Outi Hietalalta (outi.hietala@kuntoutussaatio.fi, 044 7813106). Ilmoittautuminen tapahtuu oheisella lomakkeella torstaihin 4.9. mennessä joko sähköpostilla tai postittamalla se osoitteeseen: Outi Hietala, Kuntoutussäätiö, PL 39, 00411 Helsinki). Koulutukseen valituille ilmoitetaan asiasta maanantain 8.9. aikana.

Lataa esite ja ilmoittautumislomake [PDF]