Valitse sivu

Ilmainen Vieraasta Veljeksi -tukihenkilökoulutus Lahdessa 2.10. alkaen. Ilmoittautuminen 22.9. mennessä!

Vieraasta Veljeksi -tukihenkilökoulutus Lahdessa

Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi -hankkeen tukihenkilötoiminta tarjoaa suomalaisille ja maahan muuttaneille miehille väylän tutustua toisiinsa. Tukihenkilöinä toimivat suomalaiset miehet auttavat maahanmuuttajamiehiä suomen kielen oppimisessa ja vievät heitä kiinnostavien harrastusten äärelle.

Tänä syksynä järjestetään ensimmäistä kertaa Lahdessa koulutuskokonaisuus, jossa koulutetaan syntysuomalaisia ja Suomeen hyvin kotoutuneita miehiä maahanmuuttajamiesten tukihenkilöiksi.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Etsimme kaiken ikäisiä tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneita miehiä, joiden elämäntilanne mahdollistaa tukisuhteen ylläpitämisen. Tukihenkilökoulutukseen osallistuminen ja tukihenkilönä toimiminen eivät vaadi aiempaa kokemusta tai koulutustaustaa. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Koulutuksen päätyttyä solmitaan tukisuhde, jonka sisällön osapuolet suunnittelevat itse. Tekeminen voi sisältää esimerkiksi urheilua, paikallisiin kulttuurikohteisiin tutustumista ja suomen kielen harjoittelua. Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi tarjoaa tukihenkilöille säännöllistä työnohjauksellista tukea.

Koulutuksen sisältö

Neljä koulutuskertaa sisältävän koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa maahanmuuttajamiehen asemasta Suomessa ja maahanmuuton vaikutuksesta ihmisen elämänhallintaan. Lisäksi harjoitellaan kulttuurien välisen viestinnän perustaitoja sekä käsitellään luentomuotoisesti mahdollisten äärikokemusten aiheuttamaa traumatisoitumista. Koulutuskertojen sisällöstä vastaavat maahanmuuttaja- ja mielenterveystyön ammattilaiset ja asiantuntijat.

Koulutuskerrat""

Keskiviikko 2.10. klo 17.00 – 20.00
Keskiviikko 9.10. klo 17.00 – 20.00
Keskiviikko 16.10. klo 17.00 – 20.00

Keskiviikko 23.10. klo 17.00 – 20.00

Paikka

Miessakit ry
Vesijärvenkatu 20 B 23

15140 Lahti

Hinta

Koulutus on osallistujille maksuton.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Ilmoittautuminen 22.9. mennessä!

Kimmo Saastamoinen, Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi

044 751 1332 / kimmo.saastamoinen(at)miessakit.fi

Esite [PDF]

Lue lisää Vieraasta Veljeksi toiminnasta!