Valitse sivu

Isän näköinen

Isän näköinen -hanke (2018 – 2020)

Isän näköinen  -hankkeen tavoitteena on vahvistaa miesten asemaa yhteiskunnassa tasavertaisena kasvattajana ja vanhempana. Projektin kohderyhmänä ovat erityisesti eri tavoin haastavassa elämäntilanteessa olevat isät sekä heitä kohtaavat toimijat.

Hanke pilotoi vertaisuuteen pohjautuvaa isäryhmätoimintaa ja kokoaa alueellisia isätyön verkostoja eri paikkakunnilla. Lisäksi järjestetään koulutustilaisuuksia isien kohtaamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Isän näköinen toteutetaan Miessakit ry:n ja Setlementtiliitto ry:n yhteishankkeena vuosina 2018-2020. Valtakunnallista hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Lisää tietoja hankkeesta: https://www.isännäköinen.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/isannakoinen/

Hankkeen tuotokset

Isätyökirja tuo asiantuntevaa näkökulmaa isyyteen ja isätyöhön. Teos kokoaa yhteen hankkeen aikana tuotettua ja käytettyä materiaalia. Kokemuksia on ammennettu isäryhmistä, verkostoista, isien haastatteluista ja koulutustilaisuuksista.

Teos on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille, sekä kaikille muillekin isyydestä kiinnostuneille.

https://www.isännäköinen.fi/isatyokirja/
https://www.miessakit.fi/tuote/isatyokirja/

Isätyön huoneentaulu muistuttaa isiä ja perheitä kohtaavia ammattilaisia huomioimaan isät ja heidän hyvinvointinsa. Huoneentaulu on vanhemmuuden ja isätyön asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kehitetty viesti ammattilaisilta ammattilaisille. Julkaisu rohkaisee osallistuvaan ja omannäköiseen isänä olemiseen ja sen tukemiseen.

https://www.isännäköinen.fi/ammattilaiselle/isatyon-huoneentaulu/

Lisätiedot Miessakit ry

Ismo Pitkänen 
Projektisuunnittelija
044 751 1347
ismo.pitkanen(at)miessakit.fi
Miessakit ry
Annankatu 16 B 28, 00120 Helsinki


Lisätiedot Setlementtiliitto ry

Kari Katajisto 
Projektipäällikkö
050 514 1180
kari.katajisto@setlementti.fi
Suomen Setlementtiliitto ry
Kuopion Setlementti Puijola
Hapelähteenkatu 33
70110 Kuopio