Valitse sivu

Nettiäijäjooga ja -jäbäjooga

Koronan vaikutuksesta järjestetään syyskaudella 2020 äijä- ja jäbäjoogaa netin kautta. Ryhmät korvaavat samalla perutut Helsingin joogaryhmät.

Nettijoogaa varten tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen tai älykännykän. Laitteiden ja ohjelmien ei tarvitse olla viimeisintä mallia, mutta noin 10 vuotta vanha tietokone saattaa olla liian vanha. Asia selviää vain kokeilemalla. Nettiyhteys tapahtuu zoom-ohjelman avulla. Sinun ei tarvitse asentaa zoom-ohjelmaa koneeseen. Riittää, että aktivoit ilmoittautumisen jälkeen saamasi linkin. Tarkemmat tiedot saat ilmoittautumisen jälkeen.

Äijäjooga

Äijäjooga sopii kaikille miehille. Helppoa ja rentouttavaa. Yksinkertaisia liikkeitä, jotka venyttävät ja voimistavat kehoa monipuolisesti. Keskittymis-, koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia kilpailuvapaalla vyöhykkeellä.

Opettelemme hengittämään tasaisemmin ja syvemmin. Tarkoitus ei ole seistä päällä, vaan vakaasti ja vapaasti jaloilla. Vapautetaan vähitellen kehoa, mieltä ja hengitystä. Pitkä loppurentoutus. 

Ei uskontoa, ei mystiikkaa. Et myöskään tarvitse erikoisvarusteita, väljät ja mukavat vaatteet riittävät.

Äijäjoogan pääsyvaatimukset:

  • Riittävän kankea
  • Lattia on alaspäin kurkottaessa pelottavan kaukana
  • Kyky hengittää sisään ja ulos
  • Halu kilpailuvapaaseen vyöhykkeeseen
  • Hiirilavantauti tai muu tietokonevamma
  • Hikoilun ja pakolla pusertamisen vierastaminen
  • Posketon uteliaisuus kokeilla kaikkea uutta
  • Sukupuoli: ÄIJÄ
  • Mitä jäykempi äijä, sen parempi

Jokainen tekee harjoitusta oman kehon tuntemusten mukaisesti, toinen vähemmän, toinen vähän enemmän. Ei ikärajaa. Ennakkotietoja tai kokemusta ei tarvita.

Jäbäjooga

Jäbäjooga on jonkin verran voimakkaampaa kuin äijäjooga. Ei kuitenkaan seisota päällä muuta kuin ehkä vertauskuvallisesti keskittymisen syventämisen ja hengityksen avaamisen avulla käännetään mieli auvoisampaa asentoon. Ei ikärajaa. Ei tarvitse olla aiempaa kokemusta joogasta.

Varusteet

Tärkeimmät varusteet: avoin mieli ja löysät housut. Kiristämättömät vaatteet ovat eduksi, mutta joku jäbäjoogaa farkuissakin. Paikalla on alustoja ja vilttejä. 

Ajankohdat ja hinnat

Nettiäijäjooga ti 29.9 – 8.12. 11 krt klo 18.00 – 19.30.
Hinta 60 euroa. Miessakkien jäsenille 15 % alennus.

Nettijäbäjooga ma 28.9 – 7.12. 11 krt klo 18.00 – 19.30.
Hinta 60 euroa. Miessakkien jäsenille 15 % alennus.

Kevätkauden Helsingin äijä- ja jäbäjoogan A-kaudet keskeytyivät koronan takia. Kaikille niille kevätkauden maksun maksaneille, jotka osallistuvat syksyn nettijoogaan, annetaan myös automaattisesti alennusta 20 €.

Lisätietoja

ohjaaja Veikko Tarvainen
+358 40 778 4895
veikko.toivonpoika@gmail.com
www.aijajooga.fi

Ilmoittautuminen

Valitse lomakkeesta oletko ilmoittautumassa äijä- vai jäbäjoogaan.