Valitse sivu

Erosta Elossa -tukihenkilökoulutus eromiehille (EETU), LAHTI

Miehet jäävät erotilanteessa usein aivan yksin. Itse eron kokenut, tehtäväänsä koulutettu vertaistukihenkilö tukee eromiehen jaksamista, kuuntelee ja neuvoo käytännön asioissa. Tarvittaessa tukihenkilö voi olla mukana vanhemmuuteen liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Koulutus sisältää kaksi 6 tunnin jaksoa, jotka pidetään kahtena lauantaina kahden viikon välein. Koulutus käsittää mm. seuraavia elementtejä: mies ja ero, erotukeminen, tukihenkilötoiminta ja kriisiauttaminen. Oppimismenetelminä ovat luennot, tilanneharjoitukset, ryhmätyöt, itsenäiset tehtävät ja oppimispäiväkirja.

Koulutukseen voi osallistua asuinpaikasta riippumatta ja koulutuksen käyneet toimivat tukihenkilöinä omilla paikkakunnillaan.

Hyödyt osallistujalle Koulutuksen jälkeen henkilöllä on perusvalmiudet toimia eromiehen vertaistukijana. Hän ymmärtää ja osaa käsitellä entistä paremmin paitsi tuettavan myös omia tunteitaan (tukihenkilöllä on takanaan oma eroprosessi). Toisen eromiehen auttaminen voi olla itselle erittäin myönteinen kokemus.
Kenelle Omasta eroprosessistaan tasapainotilan saavuttanut mies, joka on aidosti kiinnostunut vapaaehtoisesta auttamistyöstä. Koulutusryhmän koko on enintään 8 hlöä. Koulutukseen hakeneet haastatellaan ennen valintaa.
Aika ja paikka Lauantai 14.11. 2020 klo 10.30 – 16.30 ja lauantai 28.11.2020 klo 10.30 – 16.30.
Paikkana Miessakit ry:n Lahden toimipiste, osoitteessa Aleksanterinkatu 30, Lahti
Kouluttajat Kari Vilkko, vastaava erotyöntekijä (vastaava kouluttaja), Timo Tikka, erotyöntekijä, Lahti. 
Hinta Koulutus on osallistujille ilmainen.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kari Vilkko, 044 751 1341, kari.vilkko@miessakit.fi tai Timo Tikka, 050 5113360, timo.tikka@miessakit.fi.
Ilmoittautuminen viimeistään pe 30.10.2020. Haastattelut sopimuksen mukaan.