Valitse sivu

Erosta Elossa -tukihenkilökoulutus eromiehille (EETU), JOENSUU

Miehet jäävät erotilanteessa usein aivan yksin.  Itse eron kokenut, tehtäväänsä koulutettu vertaistukihenkilö tukee eromiehen jaksamista, kuuntelee ja neuvoo käytännön asioissa. Tarvittaessa tukihenkilö voi olla mukana vanhemmuuteen liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Koulutus sisältää kolme jaksoa, joista lähityöskentelyä on yhtenä lauantaina ja videoyhteydellä kaksi koulutusiltaa.  Koulutus käsittää mm. seuraavia elementtejä: mies ja ero, erotukeminen, tukihenkilötoiminta, kriisiauttaminen sekä tukeminen videovälitteisesti. Oppimismenetelminä ovat luennot, tilanneharjoitukset, ryhmätyöt, itsenäiset tehtävät ja oppimispäiväkirja.

Koulutukseen voi osallistua asuinpaikasta riippumatta ja koulutuksen käyneet toimivat tukihenkilöinä omilla paikkakunnillaan tai valtakunnallisesti videoyhteydellä.

Hyödyt osallistujalle Koulutuksen jälkeen henkilöllä on perusvalmiudet toimia eromiehen vertaistukijana. Hän ymmärtää ja osaa käsitellä entistä paremmin paitsi tuettavan myös omia tunteitaan (tukihenkilöllä on takanaan oma eroprosessi). Toisen eromiehen auttaminen voi olla itselle erittäin myönteinen kokemus.
Kenelle Omasta eroprosessistaan tasapainotilan saavuttanut mies, joka on aidosti kiinnostunut vapaaehtoisesta auttamistyöstä. Koulutusryhmän koko on enintään 8. Koulutukseen hakeneet haastatellaan ennen valintaa.
Aika ja paikka Lauantai 2.10.2021 klo 10.30 – 16.30 Scandic Joensuu (kokoustilat), Kirkkokatu 20, Joensuu. Videoyhteys-koulutusiltojen (2kpl) ajankohdat sovitaan erikseen.
Kouluttajat Kari Vilkko, vastaava erotyöntekijä (vastaava kouluttaja), Timo Tikka, erotyöntekijä.
Hinta Koulutus on osallistujille ilmainen.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kari Vilkko, 044 751 1341, kari.vilkko@miessakit.fi. Ilmoittautuminen viimeistään pe 17.9.2021. Haastattelut sopimuksen mukaan.