Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Miesten välinen ystävyys -keskustelutilaisuus

6.11.2019 klo 18:00 - 19:00

Erno Enkenberg: Bromance – Miesten välisestä ystävyydestä

Galleria Heino, 19.10-17.11.2019

Näyttelyn yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus 6.11. klo 18:00. Keskustelun teema on näyttelyn nimen mukaisesti miesten välinen ystävyys. Kiinnekohtina keskustelulle toimivat näyttelyn maalaukset. Keskustelijoina toimittaja Ville Blåfield, Poikien talon vastaava ohjaaja Kimmo Saastamoinen, Miessakit ry:n vertaismies Teijo Kontio sekä Erno Enkenberg.

Keskustelutilaisuus järjestetään yhteistyössä Miessakit ry:n kanssa.

”Mites teidän bromance Timon kanssa etenee?”

Muutama vuosi sitten sain uuden ystävän, ei kaveria vaan nimenomaan ystävän. Hätkähdin, kun vaimoni esitti ylläolevan kysymyksen. Tiesin kyllä termin, bromancen, mutta en ollut koskaan kokenut tarvetta pohtia sen merkitystä syvällisemmin. Olin jopa vähän ärtynyt vaimolleni, sillä sanaan liittyi mielestäni jotenkin ärsyttävä leima.

Asia jäi hautumaan ja pari vuotta sitten päätin, että bromance on seuraavan näyttelyni teema. Alaotsikon lainasin Ultra Bran kappaleesta Tyttöjen välisestä ystävyydestä. Käänsin sen tietysti miesten väliseksi ystävyydeksi.

Miehille ystävyyssuhteet näyttävät olevan hankalampia muodostaa kuin naisille. Kaikille
sukupuolille ne ovat kuitenkin yhtä tärkeitä. Vaikka perinteinen miehen rooli, karrikoidusti strong silent type, onkin muuttunut, on miesten silti vaikea kohdata toinen mies tunnetasolla. Maalauksissani halusin kuvata tyypillisiä ystävysten puuhia, mutta niin, että niistä välittyisi lämpö, empatia ja vahva tunnetason kohtaaminen.

Maalauksissa on myös kuvauksia yksinäisyydesta ja ahdistuksesta, kuten esimerkiksi yksinäinen mies omakotitalotyömaalla. Ne toimivat kontrastina muille teoksille, joissa miesten välinen ystävyys on pääosassa. Näissä maalauksissa seikkailee kaksi ystävystä erilaisissa kohtauksissa. Esimerkiksi kaksi lännenmiestä ratsastaa jylhässä maisemassa auringonlaskuun tai kaksi kaverusta katsovat kaukaisuuteen tarzanin lannevaatteissa.

– Erno Enkenberg

Tapahtuman kotisivut

 

Tiedot

Päivämäärä:
6.11.2019
Aika:
18:00 - 19:00